Selecteer een pagina

We zijn tegenwoordig allemaal druk en het is een uitdaging om in balans te blijven. Toch is dit de basis van een prettig leven. Hieronder zal ik een aantal tips geven die eenvoudig zijn toe te passen in je dagelijks leven. Zo kun je kijken aan welk gebied jij extra aandacht kunt geven.

Fysiek

Dit is voor ons het meest zichtbare en tastbare niveau. Hetgeen waar we bij ziekte of klachten het eerste aan denken. Ook al zijn oorzaken van klachten vaak te vinden op andere niveaus. Het is belangrijk om goed te zorgen voor ons lichaam. Het is ons ‘voertuig’ waarmee we dit leven mogen en kunnen ervaren. Zie je lichaam als een tempel en behandel het ook zo.

Ik geef je een aantal tips voor een goede nachtrust. Slaap is ontzettend belangrijk om overdag goed te kunnen functioneren. ’s Nachts kan het lichaam zich herstellen en opladen, ook verwerken we gebeurtenissen via onze dromen. Wanneer je slaapproblemen hebt, dan merk je dit al snel overdag en het kan je flink beperken in je werk of andere activiteiten, je ervaart het leven niet ten volle en bent niet op je best.

Deze tips helpen je om fijn de nacht in te gaan. Waarschijnlijk ken je ze wel. Maar herhaling is fijn om bewust te blijven van je eigen patronen.

•Naast ontspanning in de nacht is het ook belangrijk om overdag momenten van rust en stilte in te plannen. Zo raak je minder snel gestresst en uit balans. Want stress en lekker slapen gaan niet samen.

•Eet na 20 uur ’s avonds niet meer. Zo krijgt je verteringsstelsel rust en kan de energie gaan naar het herstellen van je lichaam.

•Zorg overdag voor voldoende beweging, het liefst buiten zodat je voldoende daglicht opneemt. Dit zorgt voor een beter dag/nacht ritme. Actief sporten vlak voor het slapen zou ik niet doen omdat je lichaam een tijd nodig heeft om weer in ontspanning te komen.

•Ga zoveel mogelijk elke avond om dezelfde tijd slapen en sta elke ochtend op dezelfde tijd op. Je lichaam weet dan waar het aan toe is.

•Hou je slaapkamer rustig en schoon. Het liefst geen tv of andere elektrische apparaten. En zorg voor een goede ventilatie.

•Door het hebben van een avondritueel bereid je je lichaam voor op slaap. Een ritueel kan je invullen zoals jij dat fijn vindt, zolang het ontspannende activiteiten zijn. Bijvoorbeeld mediteren, lezen, schrijven, een kopje kruidenthee of lichte yoga.

Emotioneel

Emoties zijn energie die in beweging wil blijven. Energy in motion.

Verwelkom jouw emoties, doorvoel ze en laat ze weer los. Maar te vaak staan we onszelf niet toe om te voelen.

De emotie wordt weggedrukt. Ergens in je systeem wordt ze opgeslagen en wanneer je in een soortgelijke situatie komt dan wordt de emotie weer getriggerd. De energie die je wegdrukt gaat steeds vastere vorm aannemen en zal een blokkade

vormen. Waardoor de doorstroming van je levensenergie wordt beperkt. Dit kan zich uiten in ons gedrag, ons gevoel of fysieke klachten.

Tijdens mijn healingen kom ik de laatste tijd veel blokkades op het hartchakra tegen. Door bepaalde ervaringen in ons leven zijn we onszelf gaan beschermen tegen nog meer pijn, we bouwen een muurtje om ons heen. Vooral veel gevoelige mensen doen dit omdat de buitenwereld zo hard is. Daardoor houden we echter ook de mooie dingen in het leven tegen en creëren we een afstand naar andere mensen.

Durf jij je hart weer volledig open te zetten en alles toe te laten?

Emoties willen gevoeld worden, ook al is het even pijnlijk. Weet dat ze er tijdelijk zijn, en jij niet de emoties bent.

Omgaan met emoties heeft te maken met beweging, door te schrijven, bewegen, erover te praten, te huilen, kunnen ze blijven stromen en weer losgelaten worden.

Mentaal

Het veranderen van mijn mindset heeft voor de grootste transformatie gezorgd in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Door anders te gaan denken en mijn overtuigingen aan te pakken had dat een groot effect op mijn lichaam, geest en ziel.

Onze mind is zo krachtig en we kunnen daar nog zoveel meer uithalen als we haar op een juiste manier gebruiken. Wat jij gelooft dat zal gebeuren, dat is een natuurwet, energie volgt intentie.

Maar doordat ons onbewuste zoveel invloed heeft, hebben we niet altijd door wat wij uitzenden. In ons onbewuste liggen al onze ervaringen opgeslagen, onze overtuigingen die we hebben aangenomen, pijnlijke situaties en schaamtegevoelens. Wanneer we niet bewust werken aan onze mindset zullen we steeds vanuit dit onbewuste reageren op onze omgeving en dezelfde situaties creëeren.

Maar dit hoeft niet meer wanneer jij besluit om het innerlijk werk te gaan doen.

1.Word je bewust van je overtuigingen. Een diepe overtuiging die heel veel mensen bij zich dragen is ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘ik ben het niet waard’. Herken je dit? En is dit echt waar? Nee. Je bent al precies goed zoals jij bent, je bent al heel en compleet. Gebruik krachtige affirmaties om een nieuwe overtuiging aan te leren ‘ik ben goed zoals ik ben’ of ‘ik ben het waard om liefde te ontvangen’.

2.We hebben wel 60.000 gedachtes per dag. Gedachtes zijn maar dingen, ze poppen op en verdwijnen weer. Maar wanneer we ons gaan vasthouden aan een bepaalde gedachte, die vaak negatief is, dan komen we er niet meer uit. Geloof niet alles wat je denkt, laat gedachtes als wolkjes voorbijdrijven. Mediteren is een hele mooie manier om te leren je gedachtes te observeren.

3.Door welke bril kijk je? Kun je het positieve zien in situaties? Ook al zijn ze minder leuk? Of zie je alleen maar de negatieve kanten?

4.Hoe praat jij tegen jezelf? Zijn het woorden van liefde, respect en waardering? Vergeef je jezelf als je een fout maakt? Of scheld je jezelf uit en praat je je zelf de grond in? Zou je dit ook zeggen tegen je allerbeste vriendin?

5.Veel situaties zijn zoals ze zijn. We kunnen ze niet veranderen. Het helpt dan niet om er eindeloos in te blijven hangen. We moeten accepteren dat iets zo is en aandacht geven aan de dingen waar we wel invloed op hebben. En ja dit is makkelijker gezegd dat gedaan 😉

6.Zelfliefde is de basis van alles. Wanneer jij van jezelf houdt, jezelf alles waard vindt, dan zal jouw mindset ook vanzelf veranderen.

Aan welk deel mag jij nog bewuster aandacht geven?

Energetisch

Toen ik jaren geleden meer energie wilde hebben, dacht ik dat het vooral te maken had met meer rust en slaap. Maar ik kwam er al gauw achter dat ik daarmee niet verder kwam. Pas toen ik veranderingen ging aanbrengen op verschillende vlakken van mijn leven, zoals ik ook al heb laten zien op fysiek, mentaal en emotioneel gebied, begon mijn energieniveau toe te nemen.

Een aantal dingen die erg belangrijk voor het behouden van je energie, met name als je hooggevoelig bent, lees je hieronder:

1. Zorg voor duidelijke grenzen. Waar je grenzen liggen, kun je pas goed bepalen wanneer je goed in contact bent met mezelf. Waar krijg jij energie van, en waar wordt jij door leeggezogen? Dit kunnen zowel situaties als personen zijn.

2. Gronden. In de natuur laad je weer op, de levensenergie van de bomen en planten, de frisse lucht, zonlicht, ze zorgen ervoor dat je eigen energie weer gaat stromen en je in contact komt met je eigen natuur. Je ziel wordt blij wanneer je tijd in de natuur doorbrengt.

3. Selfcare. Zorg voor voldoende tijd waarin je echt kunt opladen. Waarin je dingen kunt doen waar jij blij van wordt en weer helemaal tot jezelf komt. Dit kan voor iedereen verschillend zijn. De een gaat lekker lang in bad liggen, de ander doet een powernap, leest een boek, gaat iets creatiefs doen of laadt juist op van gezellig theedrinken met een vriendin.

4. Een sterke mindset zorgt ervoor dat je je krachtiger voelt. Het uiten van dankbaarheid en toepassen van positieve affirmaties zorgen ervoor dat je in een hogere energiefrequentie komt, waardoor je je lichter, blijer en energieker gaat voelen.

5. Voeding heeft veel invloed op hoe je je voelt. Eet vooral voeding die uit 1 ingrediënt bestaat. Je lichaam weet niet wat het moet met bewerkte voeding en daardoor krijg je niet de voedingstoffen binnen die je nodig hebt. Natuurlijk mag je weleens iets eten wat minder gezond is, zolang 80% van wat je eet gezond is kan je lichaam dat prima aan.

6. Healing zorgt ervoor dat blokkades opgeruimd kunnen worden. Zo kan je levensenergie steeds beter doorstromen en zul je je energieker en meer in balans voelen.

Spiritueel

Spiritualiteit wordt al snel gezien als iets zweverigs. Maar het is alles behalve dat. Het is juist in verbinding komen met je essentie, je spirit. Je bent een deel van de kosmos, het Universum of God. Er is een kracht die zorgt dat alles leeft, die de planeten laat draaien, die zorgt dat alle bloemen en bomen weten wanneer ze hun bladeren moeten laten vallen, die zorgt dat onze wonderlijke lichamen precies weten wat ze moeten doen.

Wie jij bent onder alle laagjes, onder alle rollen die je op je hebt genomen. Bij een baby zie je die puurheid nog goed, maar in de loop van ons leven maken we van alles mee waartegen we ons gaan beschermen. We komen daardoor steeds verder af te staan van wie we werkelijk zijn. Door aan de slag te gaan met je trauma, onverwerkte emoties en pijn, kom je weer meer in contact met wie je bent.

Spiritualiteit is ook niet alleen maar liefde en licht. Juist het donker is nodig om ons te wijzen op de stukken waarin wij mogen groeien, zonder donker geen licht. Kijk maar naar het yin/yang symbool, in perfecte balans.

Alles is energie, en daardoor is alles één. Wanneer je helemaal gaat inzoomen op alles, zul je zien dat alles bestaat uit dezelfde deeltjes. Het enige dat verschilt is de frequentie waarin ze trillen. Daardoor zien we verschillende vormen. Ons fysieke lichaam trilt op een lagere snelheid dan onze andere lichamen. Jij bestaat uit dezelfde sterrenstof dan de hoogste bron. We zijn allemaal met elkaar verbonden. Wat een liefdevolle wereld zal het worden als we ons dat allemaal gaan beseffen.

Ik hoop dat bovenstaande informatie je inspiratie heeft gegeven om goed voor jezelf te zorgen, want dat ben je waard!