Het vinden van één geluksmoment per dag, kan je hele leven veranderen. Ook al lijkt de dag gewoon, als je goed kijkt, is er altijd iets moois te vinden. Een momentje van geluk, dankbaarheid of liefde. Hoe vaker je dit doet, hoe makkelijker je hersenen deze positieve dingen gaan zien. Talia gelooft dat, wanneer iedereen de kleine geluksmomentjes in zijn leven ziet, de wereld een stukje mooier zal worden.    

Talia begon haar loopbaan in het bedrijfsleven en heeft gewerkt als opleidingsadviseur en trainer. Tot ze een burn-out kreeg. Dat was de start van een nieuwe weg in haar leven én van ‘One moment a day.’

‘One moment a day’ begon met een spontane ingeving. Talia besloot om een foto te maken van een mooi moment. Ze voelde meteen dat dit moment vastleggen iets met haar deed, dus ze ging het dagelijks doen en maakte een mooi verzamelalbum van deze mooie momenten. Ze voelde haar leven positief veranderen en ging steeds makkelijker de geluksmomentjes in haar leven zien. ‘Dit moeten meer mensen weten’, dacht ze. Ze registreerde de domeinnaam ‘One moment a day’ en schreef haar filosofie en missie uit. Die zijn tot op de dag van vandaag nog steeds hetzelfde gebleven. Het klopte meteen.

Toch heeft het nog een jaar geduurd voordat ze het idee echt de wereld in durfde te sturen. Ze voelde nog te weinig vertrouwen in zichzelf. ‘Ik zag nog niet in dat ik het middel was om het groot te maken.’

‘One moment a day’ is een reflectie van de innerlijke reis van Talia. Als kind had ze altijd al het gevoel dat ze iets te brengen had op Aarde. Nu begon ze dit gevoel weer ter herontdekken. Via haar vriend maakte ze kennis met ‘Een cursus in wonderen.’ Dit gaf haar leven een enorme verdieping. Ze ging zien dat alles liefde is, en dat die nooit opraakt, hoeveel ze ook geeft aan anderen. Dus met ‘One moment a day’ kon ze volop liefde en geluk gaan verspreiden. Vroeger dacht ze daar anders over. ‘Als kind raakte ik altijd hartjes kwijt, zoals bedeltjes, toen deelde ik al liefde rond.’ Maar ik vroeg mij altijd af of ik niet te veel weggaf en niets meer overhield.

Maar ze krijgt ook heel veel liefde terug. Met haar moeder en zusje heeft zij een hele hechte band. En ook van haar vriend en beste vriendin krijgt zij ontzettend veel liefde. Een liefdevol team om haar heen, waar zij zich veilig voelt om helemaal zichzelf te zijn en haar missie te leven.

Talia is een enthousiast, vrolijk en creatief persoon. Haar innerlijk kind en haar Zuid-Amerikaanse achtergrond vond ze weer terug in salsa dansen. Ze kan hierin helemaal zichzelf zijn, vrij, vol liefde en een gevoel van verbondenheid met iedereen om zich heen.

De persoon die Talia is, voel je overal in ‘One moment a day.’  Ze klinkt door in de gedichtjes die ze schrijft; warm, gevoelig en vol liefde. Je ziet het in de pakketjes vol geluk die ze vol liefde samenstelt en verkoopt. Ook haar uitstraling is één en al blijheid, precies wat ze wil uitdragen.

Ondanks dat Talia veel bezig is met haar spirituele ontwikkeling, zet ze dit niet op de voorgrond bij ‘One moment a day.’ Ze wil haar levenservaring juist vertalen naar het dagelijks leven. Zodat het voor veel mensen bereikbaar is. Het inspireren van jongeren maakt haar enorm blij. Zo is zij op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen een aantal keer met jongeren in gesprek gegaan. Als je hen op die leeftijd al bewustzijn over geluk kunt bijbrengen, hebben ze daar hun hele leven nog wat aan en maken ze misschien keuzes die beter bij hen passen in plaats van de mening van anderen te volgen.

Haar droom is om zoveel mogelijk mensen te bereiken met de filosofie van One moment a day. Om de norm van geluk te veranderen. Geluk is niet dat perfecte plaatje of het perfecte leven. Geluk is de optelsom van de kleine, dagelijkse momentjes van geluk. Een glimlach op straat, genieten van de momentjes met vrienden, een cappuccino in de zon, even gek doen en vooral dankbaar zijn. Geluk is de reis, niet het doel. Ze hoop dat zoveel mogelijk mensen dit mogen ervaren en zo gelukkiger worden. Dat maakt de wereld een stukje mooier.

Wat zijn de geluksmomentjes van Talia?

  • Salsadansen.
  • Wandelen met haar vriend, diepe gesprekken voeren en voelen dat alles klopt.
  • Spelen en zich weer kind voelen samen met haar beste vriendin.
  • De onvoorwaardelijke liefde van haar moeder en zusje voelen.
  • Het ontmoeten en spreken van gelijkgestemden.

‘Geniet van jouw geluksmomentjes en heb lief’

-Talia-