Jouw binnenwereld bepaald jouw realiteit. Doordat alles energie is, ook onze gedachtes en overtuigingen, kunnen wij bepalen welke realiteit wij willen aantrekken. Gelijke frequenties trekken elkaar aan. Wanneer jij je blij en gelukkig voelt en positieve gedachtes hebt, is jouw frequentie hoog en zul je situaties van diezelfde frequentie aantrekken. Jouw wereld zal gevuld zijn met een gevoel van vreugde, mogelijkheden dienen zich aan, de juiste mensen die je verder brengen komen op je pad. Ook al zullen er situaties zijn die minder leuk zijn, ze zullen jouw veel minder snel uit balans brengen. Je kunt altijd kiezen hoe jij een situatie benaderd en bent niet afhankelijk van de omstandigheden. Je leeft van binnen naar buiten toe, terwijl we gewend zijn om de buitenwereld te laten bepalen hoe wij ons voelen.

Ook de mensen om je heen spiegelen jou. Je hebt vast weleens ervaren dat wanneer jij je chagrijnig voelt, alle mensen kortaf zijn tegen je. En wanneer jij blij bent, iedereen naar je teruglacht! Ook spiegelen mensen punten waar je nog moeite mee hebt. Wanneer jij je irriteert aan iemand, dan zegt dat iets over jouzelf. Wat in jou irriteert zich? Wat wil dit gevoel je zeggen? Het is heel interessant en leerzaam om op deze manier naar situaties te gaan kijken!

Nu je dit weet kun je altijd weer terug gaan naar je binnenwereld als je merkt dat je meegesleept wordt door omstandigheden. Bij mij gebeurd dit ook nog weleens, vooral op momenten dat ik moe ben of even niet lekker in mijn vel zit. Maar door mij voortdurend bewust te zijn van het feit dat ik mijn situatie kan veranderen, richt ik mij dan op dingen waar ik blij van wordt. Ik zie mijn wereld dan ook meteen veranderen.

Tips om in een high vibe te komen

Om je bewust te zijn van je binnenwereld is het belangrijk dat je je gecenterd voelt in je lichaam. Stevig met je voeten op de grond en in balans. Hieronder geef ik een aantal tips hoe je in deze staat kunt komen:

  • Mediteren: focus je hierbij op je ademhaling en laat je gedachtes en gevoelens als wolkjes voorbijdrijven. Voel dat jij het middelpunt in jouw realiteit en dat de wereld om je heen een afspiegeling is van jouw binnenwereld.
  • Dansen: bewegen zorgt ervoor dat je goed geaard raakt.
  • Muziek luisteren: goed te combineren met het dansen! Muziek heeft een heel groot effect om in een hoge vibe te komen. Op youtube heb je zelfs muziek voor specifieke frequenties.
  • Zoek de natuur op. Verwonder je om alles wat groeit en bloeit.
  • Laat je ondersteunen door essentiële oliën en edelstenen. 100% natuurlijke oliën bevatten de levensenergie van planten en bloemen, die van nature een hoge trilling hebben. Edelstenen hebben ook allemaal hun eigen energie. Seleniet, celestien, angeliet en lapis lazuli zijn een paar voorbeelden van stenen met een hoge trilling.