Wat is jouw relatie met geld? Die van mij is altijd een van tekort geweest. Geld was niet mijn vriend. Ik denk dat velen van ons ook zijn opgevoed met de overtuiging dat geld verdienen hard werken is, dat je veel moet sparen voor later en maar niet teveel moet uitgeven. Maar ik ken ook de andere kant, dat ik me juist schaam voor mijn bezittingen en niet mag genieten van overvloed.

Moneymindset

De afgelopen weken kwam het onderwerp moneymindset steeds weer op mijn pad. Ik voelde heel sterk dat er een blokkade bij mij zat, en de buitenwereld spiegelde steeds mijn onzekerheden. Tijd om daar aan te gaan werken! Dat doe ik door coaching en healing en door er veel over te lezen en podcast over dit onderwerp te luisteren. En ik voel dat er al een verandering aan het plaatsvinden is. In ‘Het boek van overvloed’ las ik de zin: ‘Wanneer jij een hekel hebt aan geld, waarom zou geld dan naar je toe willen komen?’ Die zin opende mijn ogen. Geld is energie en energie komt naar je toe als je diezelfde energie uitstraalt. Ik mag liefde gaan voelen voor geld. Dat ga ik als volgt doen. Alles wat ik ontvang ga ik uit liefde bedanken. Complimenten, geld van klanten en andere dingen die mijn kant opkomen. Ook alles wat ik betaal doe ik met liefde, ik bedank op dat moment hetgeen wat ik daarvoor terugkrijg. Geld is niets anders dan een uitwisseling van energie, geven en ontvangen.
Daarom mag ik ook geld vragen voor mijn diensten, omdat ik daar veel tijd en liefde in steek en de klant krijgt er iets voor terug dat voor haar heel waardevol is.

Investeren

Investeren in mijzelf heb ik nooit een probleem gevonden. Ik heb al heel veel geld uitgegeven aan coaching, cursussen, workshops, boeken en mijn onderneming. Wat ik daaruit haalde was onbetaalbaar. Natuurlijk heb ik ook weleens een cursus gevolgd waar ik niet veel mee heb gedaan, maar vaak zijn dat ook de cursussen die niet zoveel geld kosten.
Ik volg altijd wel een cursus, training of coaching. Op dit moment zijn dat ‘The Lightwork Journey’ en ‘The Sacred Inner Journey’ bij Renske Feenstra , ‘Law of Attraction Mastery’ en ‘Weightloss Mastery’ bij Kim Munnecom.

Er liggen nog een studie NLP en Holistisch voeden op mij te wachten als ik hiermee klaar ben. En ook nog stapels boeken 🙂 Er is overvloed voor iedereen, op alle gebieden. Dat de een veel geld heeft, wil niet zeggen dat er voor jou minder aanwezig is. Het enige dat de stroom van overvloed tegenhoudt, is jouw eigen mind.
In mijn traject ‘Heal&Shine’ dat 25 mei start gaan we hier ook verder op in 💕Kijk onder het menu ‘Heal&Shine’ op deze site voor meer informatie.