Lichtwerkers zijn zielen die hier op aarde zijn gekomen om licht en liefde te verspreiden. Ze helpen de mensheid bij het ontwaken. Van jongs af aan voelen zij zich vaak anders, voelen ze dat ze iets te brengen hebben, maar wat precies dat is nog niet duidelijk. Doordat ze zich moeten aanpassen aan de maatschappij, komen er steeds meer sluiers tussen hen en de Bron.

Doordat de energiefrequentie van de aarde en de mensheid steeds hoger wordt, worden steeds meer lichtwerkers zich bewust van hun taak en zielsmissie. Ze voelen dat ze niet meer passen in de oude maatschappij en voelen de drang om hun taak voor de mensheid te vervullen. Vaak gebeurd dit na een ingrijpende gebeurtenis, zoals een burn-out of ziekte. Vaak gaan lichtwerkers werken als healer, coach, therapeut, trainer, hoogleraar, meditatieleraar, spreker, verbinder, zorgverlener, psycholoog, psychiater, spiritueel leraar of een ander beroep waarbij mensen geholpen worden.

Mijn taak als lichtwerker

Een paar jaar geleden kwam ik de term lichtwerker tegen. Het resoneerde meteen bij me. Ik ben er heel veel over gaan lezen en het werd me steeds duidelijker waarom ik was zoals ik was. Ik herkende zoveel wat ik las. Langzaam begreep ik wie ik was en vooral, waarom ik hier was. Ik wilde altijd dat anderen het goed hadden. Voor anderen zorgen is voor mij net zo vanzelfsprekend als ademen. Ik offerde mijzelf voor anderen op, cijferde mijzelf weg. Ik werd ziek en moe en voelde me totaal niet op mijn plek op aarde. Mijn gevoeligheid vond ik lastig en het zorgde ervoor dat ik mij in mezelf ging terugtrekken om me zo te beschermen.

Lichtwerkers zijn niet beter dan anderen, ze zijn anders. Het zijn oude zielen die al vele levens hebben geleefd. In deze periode van collectieve transformatie komen er steeds meer lichtwerkers naar de aarde, dat noemen we ook wel de nieuwetijdskinderen. Ik heb de afgelopen tijd heel veel andere lichtwerkers ontmoet, stuk voor stuk prachtige zielen die zich inzetten voor een mooiere wereld. We vinden veel herkenning bij elkaar en zijn in het verleden tegen dezelfde thema’s opgelopen. Zo hebben velen gestruggled met ziekte en chronische vermoeidheid omdat ze niet pasten in deze maatschappij.

Ik omarm mijn taak als lichtwerker nu volledig, ook al vind ik het vaak nog spannend om mijn waarheid te spreken omdat deze zo anders is dan die van mensen in mijn omgeving. Ik heb al heel veel innerlijk werk gedaan en mogen helen. Nu kan ik anderen begeleiden bij dit proces. Ik wil het bewustzijn vergroten bij mensen en hen laten zien wat er allemaal mogelijk is wanneer je gaat luisteren naar je intuïtie. Hoe krachtig je mind is en dat zelfs fysieke klachten kunnen verdwijnen door het verhogen van je frequentie. Dit doe ik door zelf een voorbeeld te zijn en zo anderen te inspireren hoe het ook kan. Ik schrijf, geef healingen, ga gesprekken aan met mensen en deel mijn kennis en ervaringen in cursussen.

12 eigenschappen van een lichtwerker

Een boegbeeld in de coming out van lichtwerkers is medium Pamela Kribbe. Zij channelt de woorden van Jeshua, in de bijbel beschreven als Jezus. Jeshua vertelt ons in Pamela’s boek: ‘Gesprekken met Jeshua” alles over het ontstaan van lichtwerkers, alsmede 12 eigenschappen waaraan je kunt herkennen of je zo geboren bent of niet.

Dit zijn ze:

 • Lichtwerkers voelen zich altijd al anders. Vaak zelfs anders dan het gezin waar ze in opgroeiden.
 • Lichtwerkers zijn individualisten die hun eigen (niet gebaande) pad volgen.
 • Lichtwerkers kunnen heel slecht tegen autoriteit en machtsvertoon uit ego.
 • Lichtwerkers zijn geboren hulpverleners hetgeen zich in verschillende vormen kan uiten.
 • Lichtwerkers hebben vaak al heel jong een spiritueel besef. Ze voelen zich aangetrokken tot bewustwording.
 • Veel lichtwerkers hebben een gevoel van heimwee naar huis, vaak zonder te weten waar huis is. Ze voelen zich een vreemde op aarde.
 • Lichtwerkers hebben een aangeboren respect voor leven. Agressie jegens dieren en planten raakt ze. Ze komen vaak op voor mensen en dieren in moeilijke omstandigheden.
 • Vaak hebben lichtwerkers moeite met conflicten, agressie en met opkomen voor zichzelf.
 • De meeste Lichtwerkers zijn zachtmoedig, gevoelig en invoelend. Vaak is daar in de loop van het leven een geconditioneerd masker overheen ontstaan.
 • Zeker als kind zijn de meeste lichtwerkers dromerig, zweverig en voelen zich niet goed geaard.
 • Lichtwerkers kunnen heel gemakkelijk negatieve emoties van anderen oppikken. Als ze niet leren hoe ze deze kunnen verwerken kan dat tot enorme emotionele problemen leiden.
 • Doordat lichtwerkers vele levens geleefd hebben op aarde die in teken van spiritualiteit en godsdienst stonden, voelen ze vaak affiniteit met spiritualiteit, met tradities en met religies. In het verleden werden ze afgewezen en vervolgd, hetgeen sporen heeft achtergelaten en ook juist tot allergie tegen spiritualiteit kan leiden.

(bron: inspirerendleven.nl)

Ik ben heel benieuwd of jij je herkent in de omschrijving van lichtwerkers. Je mag altijd contact met mij opnemen als je hierover wilt praten. Op 25 mei start ik met mijn traject heal & shine, waarbij we ook zullen ingaan op de reis van lichtwerkers en het ontwakingsproces. Onder het kopje heal&shine op mijn website vind je meer informatie hierover.

Liefs,

Nayana