Bomen, bos, de natuur. Ze hebben een helende werking op mens en dier. Wanneer ik mij verdrietig of onrustig voel, dan helpt een wandeling in het bos mij om weer tot mijzelf te komen. Ik adem de heerlijke geur in en voel de zachte grond onder mijn voeten. Wanneer ik omhoog kijk zie ik de toppen van de reusachtige bomen zachtjes wiegen in de wind. Zonnestralen schijnen tussen de toppen door en lichtvlekken dansen op de bosgrond.

Dat de natuur goed is voor ons weten we allemaal, maar het is ook wetenschappelijk bewezen dat het angst en stress verminderd wanneer we meer tijd in de natuur doorbrengen (Wageningen University, 2016). In ons hedendaagse hectische leven hebben we meer dan ooit behoefte aan stilte en rust. Tijd om weer in contact te komen met onszelf. Wanneer je herstellende bent van een burn-out is het echt aan te raden om de natuur in te gaan omdat het zo’n helende werking heeft.

Boswandeling olieblend

Het gevoel van een boswandeling kun je nu ook in je eigen huis creëren! Door het verdampen van de boswandeling olieblend waan je je middenin het bos en ervaar je de positieve effecten daarvan.

De boswandeling blend bestaat uit cederhout, den grove, rozemarijn, tea tree en zee-den. De combinatie van deze geuren zorgt ervoor dat je kunt genieten van alle effecten van een boswandeling. De geur heeft een rustgevende en ontspannende werking. Het geeft troost en zorgt voor helderheid en kracht. Ook is het heel effectief bij het verdrijven van nare geurtjes.

Een aantal positieve eigenschappen van de boswandeling olieblend op een rij

  • Het heeft een rustgevende werking op de geest en zorgt voor innerlijke rust.
  • Heeft een ontspannende werking bij te veel stress en emoties en daarmee een positieve werking op het hart.
  • Een fijne olie bij griep en verkoudheid, het verlicht de klachten en heeft een verwarmend effect op de luchtwegen.
  • De bosgeur geeft troost en zorgt voor nieuwe energie en kracht.
  • Het zorgt op een natuurlijke wijze tegen insecten zoals muggen en zilvervisjes.
  • Het verdrijft nare geurtjes op een natuurlijke wijze.

Zo gebruik ik de olie

In de slaapkamer: elke avond voor het naar bed gaan spoel ik mijn aromadiffuser om en vul hem met nieuw water. Daar druppel ik ongeveer 10 druppeltjes van de olie in. Je kunt kiezen hoelang je de diffuser aan wilt hebben staan; 1,3,6 uur of totdat het water op is. Ik kies altijd voor de laatste optie zodat ik de hele nacht profijt heb van de heerlijke geur en de lucht tegelijk bevochtigd wordt. De geur maakt mij rustig en zorgt ervoor dat ik heerlijk slaap.

In de woonkamer: ook overdag is deze geur heel fijn. Het geeft een fijne en warme sfeer. Vooral op dagen dat het buiten koud of regenachtig is, kies ik voor deze olie omdat het een zorgt voor een knus en gezellig gevoel.

Geurwolkje

Geurwolkje heeft prachtige producten op het gebied van aromatherapie. Stijlvolle diffusers die een aanwinst zijn voor je interieur. De heerlijkste etherische olieblends en sinds kort ook kruidenthee.

Ben jij enthousiast geworden over deze boswandeling olieblend en wil je hem graag eens uitproberen? Neem dan een kijkje op de website van Geurwolkje. Zo kan ook jij genieten van de voordelen van aromatherapie!

Lees ook mijn review over de sinaasappelolie van Geurwolkje!