Selecteer een pagina

Stel je voor dat je in het zuiden van Europa bent. Je loopt door een sinaasappelboomgaard. De geur van sinaasappel is overal om je heen. Je voelt je blij en krijgt positieve energie. Of een andere situatie. Je krijgt een ontbijtje op bed; koffie, een croissant en heerlijke verse jus d’orange. De sinaasappelgeur komt je tegemoet. Je voelt je ontspannen en relaxt. Zoals je kunt lezen staat de geur van sinaasappel garant voor vrolijkheid en ontspanning

Geurwolkje

Geurwolkje heeft prachtige producten op het gebied van aromatherapie. Stijlvolle diffusers die een aanwinst zijn voor je interieur. De heerlijkste etherische olie en sinds kort ook kruidenthee. Sinaasappel staat voor mij gelijk aan positiviteit en warmte. Niet voor niets wordt in de winter de geur van sinaasappel vaak gecombineerd met andere warme geuren zoals kaneel en kruidnagel.

Mijn ervaring

Ik gebruik de olie om te verdampen in mijn aromadiffuser. Ik heb deze een aantal keer in de woonkamer neergezet. De geur zorgt voor een opgewerkte sfeer vol levenslust. Maar meestal gebruik ik de olie om ’s nachts te verdampen in de slaapkamer. Ondanks dat de geur ook opwekkend is, vind ik het ook heel rustgevend. Angsten, zorgen en negatieve gedachten worden verdreven door de positieve werking van de geur. Dit zorgt ervoor dat je ontspannen kunt gaan slapen. Kinderen vinden deze geur ook heerlijk omdat het een beetje zoetig is. Insecten daarentegen hebben een hekel aan de geur en blijven daarom uit de buurt! Heel handig nu de zomer en daarmee alle beestjes in aantocht zijn!

Een aantal positieve eigenschappen van sinaasappelolie

  • Het heeft een rustgevende werking op de geest, zorgt voor innerlijke rust, helpt bij depressie, angst en slapeloosheid.
  • De geur wekt de creativiteit en levenslust en geeft meer zelfvertrouwen.
  • Heeft een ontspannende werking bij teveel stress en emoties en daarmee een positieve werking op het hart.
  • Een fijne olie bij griep en verkoudheid, het verlicht de klachten en heeft een verwarmend effect op de luchtwegen. Ook geeft het nieuwe energie.
  • Door het kalmerende effect heeft het ook een positieve werking op het spijsverteringsstelsel en helpt het bij problemen zoals een opgeblazen gevoel, gebrek aan eetlust en darmkrampen.
  • Het zorgt op een natuurlijke wijze tegen insecten zoals muggen en zilvervisjes.

Zo gebruik ik de olie

Elke avond voor het naar bed gaan spoel ik mijn aromadiffuser om en vul hem met nieuw water. Daar druppel ik ongeveer 10 druppeltjes sinaasappelolie in. Je kunt kiezen hoelang je de diffuser aan wilt hebben staan; 1,3,6 uur of totdat het water op is. Ik kies altijd voor de laatste optie zodat ik de hele nacht profijt heb van de heerlijke geur en de lucht tegelijk bevochtigd wordt. Tip: voeg ook eens een paar druppels kaneelolie toe voor de ultieme verwarmende geur!

Ben jij enthousiast geworden over deze olie en wil je hem graag eens uitproberen? Neem dan een kijkje op de website van Geurwolkje. Naast de sinaasappelolie staan er nog veel meer heerlijke geuren op en prachtige diffusers. Zo kan ook jij genieten van de voordelen van aromatherapie!