Gaat dit over jou?

Je bent ondernemend, positief, enthousiast, gevoelig en ruimdenkend. Je wil wat van je leven maken! Maar door vermoeidheid, pijn, een chronische ziekte, stress of hoogsensitiviteit kun je niet de dingen doen die je graag wil. Niet het leven leiden dat je wil. Waardoor je het gevoel hebt dat je in een negatieve spiraal zit en het lukt je niet om er zelf uit te komen, terwijl je dit zo graag wil. Ik ga jou helpen! Kijk eens bij mijn aanbod of neem contact met mij op, dan kijken we samen wat het beste bij jou past.

Zelfwaardering: jij mag er zijn!

Op wat minder goede dagen vind ik het soms moeilijk om alles van mezelf nog positief te zien. ‘Wat stel ik nou echt voor naast die honderd anderen?’ of ‘Wat kan ik nou echt beter dan de rest?’ zijn allemaal vragen die dan wel eens de revue passeren. Positief blijven als het even niet meezit is niet altijd even makkelijk, maar in het negatieve blijven hangen maakt alles nog veel zwaarder. Ik geef je wat tips om op deze momenten toch een beetje zelfwaardering te krijgen!

1: Schrijf drie dingen op over vandaag die wel leuk waren of goed gingen. Er is echt altijd wel iets te bedenken, al is het maar dat je een lekker broodje gegeten hebt. Als je dat nou standaard elke dag doet, zul je inzien dat echt niet alles kommer en kwel is!

2: Maak een lijstje met dingen waar jij goed in bent. Moeilijk? Maak dan gewoon een lijstje met eigenschappen die kenmerkend voor jou zijn. Misschien kook jij wel graag, of was je op school altijd goed in wiskunde? Alles wat jij bent of doet, maakt je uniek! En dat is het zeker waard om opgeschreven te worden!

3: Geef jezelf een schouderklopje. Heb je iets overwonnen, of ben je blij met een bepaalde gebeurtenis? Geef jezelf dan even een (denkbeeldig) schouderklopje. Denk eens niet: ach, iedereen doet dat toch, zo bijzonder is het niet. Nou voor jou wel, en jij hebt het nu toch maar gedaan. Dat is een schouderklopje waard!

4: Wees lief voor jezelf. Of in ieder geval: niet te streng voor jezelf. Moet je aan zoveel dingen voldoen? Van wie, behalve jezelf, moet dat eigenlijk? Niemand rekent je erop af als je je haar niet honderd procent strak in een staart hebt gedaan. Die kleine dingen kun je beter loslaten.

5: Onthoud: jij mag er zijn! En als je er echt even doorheen zit, bedenk dan dat het maar iets tijdelijks is. Misschien gaat het volgende week al een heel stuk beter en kun jij weer lekker je gang gaan. Het is niet erg om je eens een keer wat minder te voelen. Dat maakt je menselijk en helemaal niet stom of raar. Kortom: jij mag er zijn!


Lees ook: ‘Tips om voor jezelf op te komen!’

Volg:
Lianne

Lianne is blogger op liannesletters.nl en schrijven is haar grootste passie. Ze is daarnaast ook schrijfcoach, redacteur en schrijft aan haar eerste feelgoodroman. Wanneer ze niet met haar passie bezig is gaat ze graag uit eten, probeert ze gitaarspelen te leren en knuffelt ze met haar katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *