Kimberley van Engel is een vrouw met een verhaal, motivator, inspirator en coach vanuit levenservaring. Zij helpt mensen met het herontdekken van hun creativiteit, intuïtie, het krijgen van meer zelfwaardering en een positievere mindset. Dit doet zij door middel van de workshop Creative Confidence vanuit haar bedrijf Samenmetvanengel. Je kan haar vinden op Instagram.

Foto van Kimberley.


Wie ben ik?

Ik ben Kimberley van Engel. Geboren, getogen en nog steeds wonende in de mooiste stad van Nederland, genaamd Rotterdam (vind ik). Voor zolang ik mij kan herinneren, ligt mijn passie bij het bewust maken van mijn medemens. Toen der tijd merkte ik al dat mijn interesses anders waren dan die van mijn leeftijdgenootjes. Ik hield mij meer bezig met de persoon zelf en was nieuwsgierig naar hun drijfveren in het leven.

Het begin

Mijn verhaal begint op de basisschool. Er zijn mensen die het als een leuke en onbezorgde tijd hebben ervaren. Ik hoor bij de mensen die er een negatieve associatie mee hebben. Door het niet mee kunnen komen tijdens de lessen, kwam ik achter te lopen in het systeem. Ik begreep de lessen niet, zag ze als niet míjn waarheid en vond ze behoorlijk saai. Het niet mee kunnen komen resulteerde in dat ik mij onzeker, dom en niet waardig genoeg voelde. Het was vroeger mijn droom om kraamverzorgster te worden. Totdat mijn slb’er en leerlingcoördinator zeiden dat ik dit niet kon en er niet slim genoeg voor was omdat ik begonnen ben op de leerweg VMBO basis LWOO  (een leerweg voor kinderen die een leerachterstand hebben). Dit is voor mij het moment geweest dat ik mijn droom om kraamverzorgster te worden opgaf.

Een systeem

Tijdens mijn schooltijden, op de basis- en middelbare school heb ik ervaren dat er geen ruimte was voor mijn authentieke ‘ik’. Mijn interesses lagen ergens anders en mijn creativiteit werd gezien als onnodig.
“Je moet in een hokje passen, anders val je buiten de boot en sta je systematisch achter.”
Ik ben deze tijden doorgekomen doordat ik van huis uit mee kreeg én ontdekte wat de kracht was van je zelfpraat en de invloed die dit heeft op je mindset.
Op de momenten dat ik me niet begrepen voelde zei ik tegen mezelf ‘wacht maar tot ik groot ben.’ Daarnaast visualiseerde ik tijdens de lessen universele symbolen, die ik moest ontrafelen en daardoor begreep.
Hierdoor werd ik mij op jonge leeftijd al bewust van de kracht van visualisatie en dat je hersens in staat zijn om jouw eigen realiteit te creëren door je bewust te worden van je zelfpraat en het volgen van je intuïtie.

Opnieuw leren leren

Door het volgen van verschillende cursussen buiten het reguliere onderwijssysteem om, ontdekte ik mijn kracht weer en begon ik met het vormen van mijn visie. Een visie die er eigenlijk altijd al is geweest, maar zo diep weggedrukt was door maatschappelijke maatstaven en omgevingsfactoren. Het is mijn visie om een bijdrage te leveren aan een nieuwe maatschappij waarbij authenticiteit voorop staat en men krachten en talenten durf te (h)erkennen en in te zetten. Om deze visie te creëren heb ik in 2017 mijn bedrijf Samenmetvanengel opgezet waarin ik de workshop en coaching Creative Confidence geef. Creative Confidence gaat over het (her)ontdekken van: je creativiteit, intuïtie, meer zelfwaardering krijgen en een positievere mindset, zodat je hiermee jouw leven kan creëren. Ik geloof dat iedereen een unieke bijdrage kan leveren aan de maatschappij en dat Creative Confidence een manier is die jou kan helpen met het (her)ontdekken en inzetten daarvan.

 

Workshop moodboards maken van Kimberley.