Sinds een aantal weken volg ik yogales en het bevalt me heel goed. Eigenlijk zou iedereen met yoga  moeten beginnen, en wel om deze redenen:

1: het geeft je ontspanning

Het is heerlijk om eens niet met de alledaagse dingen bezig te zijn, maar om gewoon eens niets te hoeven, behalve er te zijn. De les zelf is al heel ontspannend, maar de ontspanningsoefeningen die er ook bij gegeven worden zijn nog extra heerlijk om je daar met het volste vertrouwen aan over te geven.

2: je wordt er soepeler van

Heb je stijve spieren of gewrichten, of zitten je schouders en nekwervels helemaal vast? Yoga kan helpen om deze wat losser te krijgen, door middel van fijne oefeningen die niet te zwaar zijn en die je kunt doen op het tempo van wat jouw lichaam aankan. Je zult zien dat hoe meer je het doet, hoe makkelijker het gaat. Misschien kun je ooit nog eens je benen in je nek leggen!

3: je creëert meer rust in je hoofd

Ik merk altijd dat ik tijdens een ontspanningsoefening nog erg veel gedachten heb die door mijn hoofd blijven razen. Maar ook dat wordt, naarmate je het vaker doet, steeds minder. Op een gegeven moment vervagen die gedachten vanzelf en ook als je niet met yoga bezig bent heb je daar echt profijt van.

4: je gaat je lichaam aanvoelen

Nog steeds ben ik nog erg zoekende in het luisteren naar mijn lichaam. Dat vind ik soms nog moeilijk, maar als je yoga doet, doe je dit alleen maar. Of in ieder geval een poging tot. Luisteren naar wat je lichaam aangeeft is key bij elke les. Doet een bepaalde oefening pijn of krijg je je benen vandaag niet ver opgetild? Neem een stapje terug en forceer niets.

5: je krijgt inzichten in wat je wilt en wat niet

Luisteren naar je lichaam is ook luisteren naar je hart. Voelen wat je wilt en wat niet. Wat wil ik nou echt? Je kunt tot prachtige ingevingen komen als je daar bewust mee bezig bent.

Volg jij ook yoga? Ik ben erg benieuwd hoe jij het ervaart!


Wil je meer lezen over een bewuste manier van leven, dan vind je dit artikel misschien ook wel interessant.