Soms kijk ik terug op mijn computer naar foto’s van lang geleden. Het lijkt dan wel een leven geleden! Dat klopt eigenlijk ook, twee levens om precies te zijn want ik heb ondertussen twee fantastische mannetjes van 9 en 6 jaar rondlopen.

Van die foto’s schrik ik

Ik wist echt wel dat ik te zwaar was, ik wist ook wel dat ik daar niet blij mee was, maar veranderen… Nee, dat deed ik niet. Nou, niet echt. Soms lette ik even op mijn voeding. Wat eigenlijk betekende dat ik niet of heel weinig at, want ik wilde toch afvallen..? En dat werkte dan, voor even. Maar hallo, niet eten, dat houdt niemand vol! Dus ging ik verder waar ik was gebleven. Af en toe een dieet hier en daar, want wat moest ik dan precies veranderen? Ik wist het ook gewoon niet…

Heel lekker voor mijn zelfbeeld was het niet. In de spiegel kijken vond ik niet heel leuk. Ik zag mezelf als te dik, niet leuk en dom.. Vooral dom. Want hoe moeilijk kan afvallen eigenlijk zijn? Nou best moeilijk dus. Vooral als je bepaalde kennis mist! Dus na wéér een vreselijk dieet besloot ik dat het anders moest. Ik ging meer bewegen en veranderde mijn eetpatroon. Ik deed het vooral op gevoel. En het hielp! De kilo’s vlogen er af. Mensen begonnen te zien dat ik aan het afvallen was, ik begon me beter te voelen!

Foto van Willemijn. Foto van Willemijn.

Ik verloor bijna 20 kilo!

Men! Wat was ik trots op mezelf! En nog steeds!
Misschien was ik een beetje te fanatiek geweest, want het heeft nog heel lang geduurd voordat ik écht wist hoe het werkt voor mijn lijf.

Na het verliezen van die 20 kilo werd ik zwanger. Ik zag mijn lichaam weer erg veranderen. En dat deed mentaal best wat met me.
Ik ben nooit meer zo zwaar geworden als toen, gelukkig. Maar ik kan oprecht zeggen dat ik pas sinds een paar jaar weet hoe het écht zit. Tijdens de opleiding tot voedingsconsulent en de opleiding sport en voeding heb ik onwijs veel geleerd.
Sinds een paar jaar ben ik ook in mijn hoofd zo ver dat ik weet dat ik niet meer die vrouw van toen ben met dat overgewicht. Dat ik in winkels kijk naar kleding in mijn maat van nu in plaats van veel meer maten groter. Dat als ik een maat S pas, ik verrast ben, dat ik echt alle kleding van toen heb weggegooid.

Een gewicht en een manier van leven vinden die passend is bij jou als persoon is zoveel meer dan alleen afvallen. Ik weet hoe het is. Tijdens mijn werk als coach mag ik deel uitmaken van dit proces en dat vind ik zo tof!


Wil je meer weten over Willemijn en haar bedrijf Health&Co? Neem dan een kijkje op haar website of volg haar op Instagram. Ze schreef ook een blog over koolhydraten.

Foto van Willemijn.