Ik ben iemand die houdt van lijstjes maken! Waarom? Ze creëren orde, houvast en overzicht waar je de draad misschien kwijt was. Van een lijstje met negatieve eigenschappen over je ex tot aan een boodschappenlijstje, we maken ze allemaal! Heb jij een leuk notitieboekje waar jij al je lijstjes in schrijft? Of doe je dat misschien op je blog? Hoe je het doet, het maakt niet uit. Ik geef je vandaag 10 tips over waar je allemaal een lijstje over zou kunnen maken. Inspiratie overload!

1: Herinneringenlijstje

Wat zijn al jouw leuke herinneringen van vroeger? Schrijf die eens onder elkaar op in de vorm van een lijstje. Misschien dat je dan op herinneringen komt die je allang al had weggestopt!

2: Boekenlijstje

Welke boeken wil jij ooit nog gaan lezen? Je hoeft ze niet eens in je boekenkast te hebben staan, maar het maken van zo’n lijstje is misschien een goede om op die manier inspiratie te hebben over wat je voor je verjaardag wilt vragen!

3: Dankbaarheidslijstje

Wat zijn nou dingen waar jij dankbaar voor bent? Ik heb zoiets ook al ooit opgeschreven en het helpt je om blij te worden van dingen en om te beseffen dat sommige dingen niet zo vanzelfsprekend zijn.

4: Stom-lijstje

Nee, daar bedoel ik niet dat het lijstje stom is, maar misschien kan het eens opluchten om een lijstje op te stellen met allemaal dingen (of misschien ook mensen) die je, op z’n zachts gezegd, stom vindt. Misschien valt het best mee en wordt die lijst nog niet eens zo lang!

5: Goede eigenschappenlijstje

Waar ben jij goed in? Wie ben jij? Schrijf eens al die goede eigenschappen op van jezelf. Weet je niks? Schrijf dan op wat je wílt zijn. Vaak ben je dat ook echt! Heus!

6: Hotspot-lijstje

Een leuke plek ergens tegengekomen die je je wilt herinneren? Een restaurant, winkel of vlooienmarkt die echt de moeite waard zijn om naar terug te gaan? Schrijf dan eens al deze plekken op zodat je het niet vergeet. Misschien ter inspiratie voor een leuke blog?

7: Droompartner-lijstje

Voor de singles onder ons! Wat zoek jij in een man of vrouw. De ideale eigenschappen voor je toekomstige geliefde? Wat moet hij of zij zeker hebben? Schrijf het op en hopelijk ontmoet je die persoon ooit, op een dag…

8: Leuk-lijstje

Als tegenhanger van het stom-lijstje: wat vind jij nou leuk en waar word jij blij van? Schrijf dat eens onder elkaar op om extra blij te worden!

9: Bloglijstje

Heb je op internet leuke blogs gevonden die je zeker vaker wilt bezoeken? Noteer ze, zodat je ze ook niet meer kunt vergeten!

10: Activiteitenlijstje

Wat wil je binnenkort nog gaan doen? Zijn er leuke uitjes die je beslist dit jaar nog wil gaan doen of plekken waar je absoluut nog naartoe wilt? Noteer het in een activiteitenlijstje! En dan ook echt alles dit jaar doen, hè?


Nog niet genoeg van de lijstjes? In deze blog vind je een lijst met tips voor een origineel kado!