Hallo allemaal! Vanwege de feestdagen heb ik even vrij genomen van het gastbloggen, maar nu ga ik er weer vol tegenaan en kun je weer nieuwe blogs van mij verwachten. Yay! Hopelijk hebben jullie allemaal fijne feestdagen gehad en ben je dit jaar goed begonnen. Ik in ieder geval wel, ik heb me goede nieuwe doelen opgesteld waar ik al volop mee aan de slag ben gegaan. Een nieuw jaar betekent nieuwe doelen, dat is voor iedereen wel bekend en ook iedereen begint eraan. Toch hoor je van veel mensen dat ze na de eerste maand al afhaken, omdat ze het niet volhouden. Zo zonde! Vandaag geef ik je 3 tips om die nieuwjaarsdoelen toch vol te houden!

1: Plan niet alles tegelijkertijd

Wij willen vaak heel veel: én een boek schrijven, én ons bedrijf laten groeien, én meer rust in ons lichaam, én geld besparen, én op reis gaan, én… vul maar in. Maar als je je op alles tegelijk focust, krijg je eigenlijk alles maar half af, waardoor je niet het gewenste resultaat ziet wat je wilt zien en dus gaat afhaken. Werk in plaats daarvan maar aan één of maximaal twee doelen tegelijk. Mijn hoofddoel is om mijn boek af te krijgen binnen een paar maanden en daarbij ben ik met een gezonde mindset en lichaam bezig, om dat te kunnen realiseren. Alleen dat, en de rest van al mijn doelen komt later. Als ik het ene heb volbracht, begin ik weer aan het nieuwe. Zo ben je veel meer gefocust en krijg je de dingen eindelijk écht voor elkaar.

2: Plan doelen die haalbaar zijn

Ik wil binnen twee maanden op reis naar de Malediven, is voor mij niet haalbaar. Als ik nou zou zeggen binnen een jaar, dan kan het prima. Leg de lat dus niet te hoog en houd het leuk voor jezelf. Een grote reis kan misschien pas over een jaar, en misschien is in de tussentijd een leuk stedentripje wel over twee maanden haalbaar. Wil je meer vegetarisch gaan eten? Plan het dan niet voor zeven dagen in de week, maar begin dan eens met twee. Zo houd je het leuk en haalbaar voor jezelf.

3: Hou vol!

Deze is misschien makkelijk praten, maar als je echt iets wil, moet je ervoor gaan! Trakteer jezelf op iets als je een doel behaald hebt, of waarvan je zeker weet dat je er niet meer bewust mee bezig hoeft te zijn als je je een goede gewoonte aan wilt leren. Ben je misschien toch gefrustreerd omdat het niet lukt zoals je het voor ogen had? Misschien werkt een iets andere methode wat beter voor jou. Probeer van alles uit tot iets lukt, maar hou vol! Het is zo zonde om een prachtig doel te laten liggen alleen maar omdat je het op wilde geven!

Hopelijk gaat het je dit jaar echt lukken! Ik wens je een prachtig 2019 vol mooie momenten, geluk en plezier toe!