De laatste maand van 2018 is begonnen en nu wordt het eens tijd om na te denken over wat je met 2019 wil gaan doen. Ik zet 8 leuke tips voor je op een rijtje!

1: Ga elke maand naar een hoofdstad van Nederland. Er zijn 12 maanden en 12 hoofdsteden, dus ik dacht: dat is een goed idee voor een challenge! Dat heb ik samen met mijn vriend in 2017 gedaan, en dat was ontzettend leuk om te doen! Een aanrader ook, omdat van die twaalf steden er waarschijnlijk wel een aantal zijn waar je nog nooit geweest bent. Middelburg, Zwolle en Groningen hebben me bijvoorbeeld positief verrast!

2: Begin met het schrijven van een boek. Als je dat nog een iets te grote stap vindt, kun je ook alvast beginnen met elke dag iets in je dagboek of bullet journal schrijven, maakt niet uit wat. Elke dag iets schrijven is al een mooie eerste stap!

3: Ontdek een nieuwe hobby. Altijd al eens willen leren skateboarden, vioolspelen of armbandjes maken? Nou, 2019 is hét jaar om daar eindelijk eens mee te beginnen!

4: Houd een dag in de week een vegetarisch dagje. Als je wilt gaan letten op  je voedingspatroon is dit een goede om op te gaan letten. Wil je meer verantwoord gaan eten en gaan denken om het milieu? Probeer dan  eens één dag in de week vlees en vis helemaal van het menu te schrappen. Zo draag je al een mooi steentje bij aan een beter milieu en gezonder lichaam!

5: Houd een grote ‘vrienden’-schoonmaak. Daar is het in 2019 de tijd voor! En dan bedoel ik niet alleen vrienden en volgers opschonen op Facebook en Instagram, maar kijk eens kritisch naar al je contacten in je telefoon en vraag je eens af wie er nou je echte vrienden zijn. Mensen van wie je al langer dan een jaar niets gehoord hebt: verwijderen. Je zult zien dat het verbazend goed voelt dat je alleen nog maar je echte vrienden overhoudt.

6: Ga sparen voor iets leuks. Bijvoorbeeld een grote reis die je altijd al had willen maken, of een leuke cursus die je wilt gaan volgen. Elke maand al 100 euro opzij zetten kan echt al enorm veel helpen om je doel te behalen!

7: Schrijf vanaf 2019 elke maand op wat er goed ging. Oftewel, al je hoogtepunten, geluksmomentjes en gewoon dingen die je extra vrolijk maakten. Als je dat nou aan het einde van het jaar allemaal terugleest, kun je niets anders dan denken wat een leuk jaar je eigenlijk hebt gehad!

8: Houd een kledingschoonmaak. Net zoals die vriendenschoonmaak kan dit ook voor veel verlichting zorgen. Ook bij kleding geldt: iets wat je al langer dan een jaar niet meer aan hebt gehad kan op de ‘weg’-stapel. Dat ruimt lekker op! Dan kun je ze verkopen op een tweedehandsmarkt of via Marktplaats, om van dat geld weer nieuwe kleding te kopen die nu veel beter bij je passen.

Hopelijk heb je veel inspiratie opgedaan om van 2019 een geweldig leuk jaar te maken!

Heb je nog inspiratie nodig voor leuke decembercadeaus? Lees dan deze blog voor tips!