De tijd van gezellig samen zijn, knusse avondjes en verlanglijstjes komt eraan! Het is natuurlijk hartstikke leuk om iets van die lijstjes uit te zoeken en het als cadeau te geven. Maar misschien is het ook wel eens leuk om eens iets origineels te geven, iets wat niet op het lijstje staat. Wat niet eens een cadeau hoeft te zijn, wat je het hele jaar door kunt geven en waar je mensen toch heel blij mee kunt maken. Ik geef je 7 leuke tips met persoonlijke dingen, attenties en aardigheidjes die je aan mensen kunt geven!

1: Schrijf al je vriendinnen eens een leuke en persoonlijke brief of kaart, en versier deze met tekeningen, kleurtjes, glitters, washi tape en wat je allemaal maar kunt bedenken! Maar er maar lekker iets persoonlijks van šŸ™‚

2: Bedenk eens een leuke bloggersactie, waarin je andere bloggers eens verrast met een klein of persoonlijk cadeau. Gewoon als dank dat ze je blog komen bezoeken, of gewoon zomaar!

3: Maak een leuk boekje voor familie of vriendinnen, en plak er leuke foto’s in en schrijf er leuke teksten bij. Weer kun je je dan te buiten gaan aan leuke versiersels. Maak er echt een persoonlijk boekwerk van! Het hoeft geen echt boek te zijn, gewoon een schriftje leuk aankleden is ook al erg leuk en bijzonder! Zo maak je van iets simpels toch een mooi zelfgemaakt en persoonlijk cadeau!

4: Maak een mooie, persoonlijke tekening voor iemand, met allemaal kenmerken van hoe die persoon is. Houdt ze van roze? Maak iets met mooie, roze bloemen! Is ze altijd het stralende middelpunt? Teken dan een prachtige gouden zon! Of misschien houdt ze van katten? Probeer dan eens een kat te tekenen. Of het perfect is maakt niet uit, dat je het probeert is al meer dan duizend punten waard!

5: Koop wat kleine cadeautjes voor een leuke avond met je vriendinnen. Dit hoeft niet per se voor Sinterkerst en Nieuw, maar gewoon tussendoor kan dat ook zeker leuk zijn!

6: Maak een mooi doosje en stop er allemaal leuke en persoonlijke dingen in. Een beetje als zo’n doos met al je favoriete items en geheimen van vroeger!

7: Maak een cd met leuke liedjes waar jij samen met die persoon een leuke herinnering aan hebt, of die jij bij die persoon vindt passen.

Hopelijk heb ik je veel leuke inspiratie kunnen geven!


10 ideeƫn voor het maken van lijstjes.