Selecteer een pagina

Bah, het wordt winter. Het wordt koud en guur. Laat je goede humeur te wensen over? Misschien is het dan eens leuk om zo’n heerlijk feelgoodboek te lezen om in weg te dromen, en wat je goede humeur in no-time weer een boost geeft! Ik geef je een kijkje in 5 van mijn favoriete feelgoodboeken die ik iedereen kan aanraden!

1: Verkikkerd – Lisette Jonkman

Verkikkerd gaat over Lucy, die gaat studeren en in een studentenhuis terechtkomt met allemaal nerds. Ze ziet het niet zitten, tot ze verliefd wordt op een van hen. Lisettes schrijfstijl is leuk,  grappig en zo heerlijk om doorheen te komen! Doordat het boek zo herkenbaar is en zo lekker weg leest had ik hem in no-time uitgelezen! Ik kan dit boek aan iedereen aanraden.

2: De Happiness goeroe – Jette Schroder

Iris studeert en heeft een bijbaan nodig. Toevallig heeft een vriendin een medium nodig voor een feest, en die kans grijpt Iris met beide handen aan. Ze wordt een happiness goeroe en ze wordt al gauw een succes. Zo erg dat ze er misschien wel in doorslaat. Als je niet vrolijk bent, word je dat van dit boek wel! Het is heerlijk geschreven, vol met grappige, herkenbare situaties en met een flinke dosis vrolijkheid en happiness!

3: Miss Communicatie – Astrid Harrewijn

Dit is het eerste deel van een driedelige serie over drie vriendinnen. Dit deel gaat over Didi, die als journaliste werkt. Als ze ontdekt dat twee meiden ineens van alle social media zijn verdwenen, gaat ze op onderzoek uit en ontdekt ze schokkende dingen. Dit was toch eens wat anders, een feelgood die ook een hoog crime scene gehalte had, en daar was ik aangenaam door verrast. Een was anders dan het doorsnee feelgood-verhaal!

4: Hou je mond – Sophie Kinsella

Emma heeft geheimen, net als iedereen natuurlijk. Maar als ze door een heftige gebeurtenis al haar geheimen en levensverhaal aan een onbekende vertelt in een vliegtuig, zijn die geheimen opeens niet veilig meer. Want het is niet zomaar een onbekende meer als deze man de volgende dag ineens op haar werk verschijnt. Ik ben altijd al fan geweest van de boeken van Sophie Kinsella, de koningin van de feelgood! Maar dit boek vind ik toch wel een van haar beste boeken en eentje die ik wel honderd keer opnieuw kan lezen!

5: Single & sexy – Mariette Middelbeek

Charlotte komt erachter dat al haar bankrekeningen zijn geplunderd door haar ex. Ze moet helemaal blut de winter door zien te komen. Hoe ze dat gaat doen? Ze biedt zichzelf aan als ‘vriendin’ voor de eeuwig single man. Al gauw heeft ze weer wat geld, ontmoet ze een aantal leuke kerels en krijgt haar leven weer zin, tot ze een aantal vreemde sms’jes ontvangt. Dit was ook weer zo’n heerlijk boek dat ik snel uit gelezen had. Mariette Middelbeek heeft een fijne schrijfstijl en het is leuk om te lezen hoe het hoofdpersonage zich uit de nesten gaat werken. Ook het einde had een spannende en onverwachte wending.

Heb jij al een van deze boeken gelezen? Of anders nieuwe boeken ontdekt?