Het is al november, en december komt er ook weer bijna aan en die maand is maar druk met feestdagen, cadeaus kopen, familiebezoeken en vriendenafspraken. Maar we moeten niet vergeten dat dit alweer de laatste twee maanden van dit jaar zijn en je nu nog de dingen kunt doen die je dit jaar nog graag eens zou willen doen! Zoek je inspiratie? Ik geef je 7 tips met leuke activiteiten om in 2018 nog eens te gaan doen!

1: Naar de kerstmarkt

En als het kan in Duitsland. Ik probeer elk jaar te gaan en het is altijd een feestje. Een heerlijk warme sfeer met een winters tintje, vol met leuke kraampjes met originele spulletjes en lekker eten! Al ben ik niet zo van de glühwein en braadworst, maar de reibekuchen (soort pannenkoek/gebakken aardappel in elkaar) moet je zeker eens proberen!

2: Beginnen met schrijven

Wilde jij altijd graag een boek schrijven? Wacht niet langer en begin met de opzet! Welk verhaal heb jij in je hoofd zitten dat eruit moet en dat jij wilt vertellen? Maak een opzet en ga ermee aan de slag! Dromen is een ding, eraan beginnen is de eerste stap.

3: Bedenk iets leuks voor je familie/vriendinnen

Natuurlijk is een Sinterklaas- of kerstcadeau een hartstikke leuk idee en lief gebaar, maar misschien dat je ook eens iets extra’s voor ze kunt doen? Zoals een mooie brief schrijven met daarin hoe blij je met ze bent en hoe dankbaar je bent dat ze in je leven zijn. Er zal vast niemand bij zitten die daar niet blij mee is 😉

4: Ga een strandwandeling maken

Strand alleen voor de zomer? Nee hoor! Ga eens lekker een middagje uitwaaien en maak een mooie strandwandeling langs het water. Je zult zien dat het strand tijdens de winter net zoveel te bieden heeft als de zomer. En met een warme kop chocomel in het strandtentje heb je een heerlijke middag!

5: Zoek een nieuw recept op

Nee, je hoeft niet per se iets uit te zoeken voor het kerstdiner, maar verras je partner eens een keer door iets nieuws te maken, bijvoorbeeld een lekkere soep, of misschien een taart? Laat je creativiteit voor de sfeervolle en donkere avondjes in je los!

6: Ga naar een wellnesscentrum

Dankzij de drukte van die feestmaanden kan het soms wat hectisch zijn. Misschien is het een idee om naar een wellnesscentrum te gaan en je eens een dagje heerlijk te ontspannen, zodat je weer volop op kunt laden van al die drukte!

7: Verwen jezelf

Het is leuk om allemaal cadeautjes te kopen voor je naasten, maar wie zegt dat je dat niet bij jezelf mag doen? Ga lekker de stad in en verwen jezelf! Trakteer jezelf op iets leuks. Misschien wilde je al heel lang dat leuke jurkje uit de etalage hebben, of weet je nog niet wat je wilt? Ga gewoon lekker de stad in en kijk eens wat je tegenkomt!


Meer tips van Lianne vind je hier.