Selecteer een pagina

Zoals jullie misschien wel weten, probeer ik graag alternatieve geneeswijzen uit. Zo heb ik al voetreflexologie, orthomoleculaire therapie en haptotherapie gedaan. Deze doe ik vaak in de winter om de donkere maanden beter door te komen. Afgelopen week was ik aan het kijken wat ik dit keer zou willen doen. Omdat ik onderstaand boek aan het lezen ben (echt een eye-opener!) en steeds meer te weten kom over de werking van energie, leek iets in deze richting mij erg interessant.

De cover van het boek 'Energetische basiskennis'.

Reiki behandelingen leken mij wel wat en ik ben er meer over gaan lezen. Dit zou voor mij misschien wel h├Ęt middel zijn om mijn eigen energie weer te laten stromen. Toen zag ik ’toevallig’ dat er een week later in Borne een cursus Reiki gegeven zou worden. Daar zou ik ook leren om mijzelf te behandelen en dan hoef ik geen dure therapie te volgen. En Borne is voor mij naast de deur! Mijn hart zei meteen heel enthousiast ja! Dus heb ik mij aangemeld.

Positivity coaching

De cursus werd gegeven door Christa Verberkt, bij haar aan huis. Ik had verwacht dat ik midden in een groep mensen terecht zou komen, maar in haar ruimte stonden maar twee stoelen! Mijn mede cursiste was een vrouw van mijn leeftijd. Tijdens het voorstellen merkten we meteen al dat we veel in elkaar herkenden en dat we ons op hetzelfde punt in ons leven bevonden. Door deze cursus te volgen, kozen we allebei voor onszelf en voor ons gevoel. Ook Christa zelf is van onze leeftijd en dat zorgde voor een hele fijne energie waar ik me op mijn gemak voelde.

Wat is reiki?

Reiki is een healing methode die werkt door middel van handoplegging. Hiermee wordt er energie overgedragen vanuit de behandelaar naar degene die behandeld wordt. Alles om ons heen bestaat uit energie, universele levensenergie. Jijzelf, de stoel waarop jij zit en de planten en mensen om je heen. De dingen die voor ons zichtbaar zijn, hebben een lage trillingsfrequentie. Hoe hoger de frequentie, hoe transparanter de energie wordt. Bij een Reiki behandeling is de behandelaar een kanaal om de energie door te laten stromen naar degene die behandeld wordt. Het uitgangspunt is dat Reiki de zelf genezende energie van de ontvanger stimuleert en activeert, zodat deze zichzelf kan genezen. Het werkt niet alleen voor pijn, verwondingen en ziektes, maar zeker ook voor het verwerken van emotionele belasting, zoals angst, verdriet en stress. (Bron: positivitycoaching.nl)

Inwijding

Aan het begin van de cursus kregen we een eerste inwijding van Christa. Dit is om de toegang naar de universele energie te herstellen. Het bestaat uit een aantal handelingen. Als ik het mij goed herinner zijn dit de volgende:

  • Christa stond achter mij en legde haar handen op mijn schouders. Ik had mijn ogen gesloten en zag een oranje bol die steeds groter werd.
  • Daarna legde ze haar handen op mijn hoofd en slapen. Naderhand vertelde ze dat hier veel warmte te voelen was. Dit betekent dat de verbinding met het spirituele open staat.
  • Tenslotte legde ze mijn handen tussen die van haar om ook daar de energiedoorgang te openen. En ze blies een aantal chakra’s schoon.

Chakra’s

Bij Reiki behandel je ook op de chakra’s. Dit zijn energiecentra die zich bevinden vanaf je stuit tot je kruin. Ze lopen in een rechte lijn door je lichaam. In totaal heeft ieder mens zeven chakra’s, elke heeft zijn eigen kenmerken en kleur. Ik zal daar in een andere blog meer over vertellen.

Een overzicht van alle chakra's.

Oefenen

Nu was het tijd om te gaan oefenen! Ik mocht als eerste gaan liggen en Christa legde de handposities uit en welke volgorde over het algemeen wordt aangehouden. Natuurlijk mag je weleens afwijken als je voelt dat dat beter is. Uiteindelijk ga je je eigen unieke behandelwijze ontwikkelen.

Reiki ontvangen is heel ontspannend, ik voelde heel goed de warmte en energie van de handen van mijn medecursiste. Vooral bij mijn hoofd, alsof er een zonnetje op mijn gezicht scheen.

Daarna draaiden we de rollen om en mocht ik gaan behandelen. Ik stelde mij voor dat via mijn kruin een straal van licht en energie naar binnen stroomde en via mijn armen en handen weer naar buiten. Ik voelde de energie stromen en tintelen, vooral in mijn handpalmen. Met die plek behandel je ook voornamelijk. Ik ging de verschillende lichaamsdelen langs. Bij het hoofd voelde ik zelf ook heel veel warmte en boven de chakra’s kon ik de energielagen duidelijk voelen.

Door Reiki te geven kwam ik zelf ook helemaal tot rust en ik voelde een diepe verbondenheid met mijn medecursiste. Zij was totaal ontspannen en viel bijna in slaap!

Na de lunch kregen we een tweede inwijding, om de eerste te versterken en gingen we verder met oefenen.

Aan het einde van de dag mochten we een edelsteentje uitzoeken om mee naar huis te nemen. Bij edelstenen is het zo dat degene die je aandacht trekt, op dat moment het beste bij je past. Bij mij was dat een lichtblauw chalcedoon. Blauwe chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie en absorbeert negatieve energie. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om je goed te kunnen uiten, diplomatie en het taalvermogen. De steen maakt ook sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid in groepen. Chalcedoon geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. (Bron: spiritualgarden.nl)

Bij het afronden van een cursus hoort een certificaat. Er zijn nog vervolgcursussen waarbij je je gaat verdiepen en leert om Reiki op afstand te geven. Dat lijkt mij heel interessant voor over een tijdje. Nu eerst oefenen met deze vaardigheid!

Mijn Reiki certificaat.

Ik vond het een hele fijne dag. Door mijn medecursist (het zou heel anders zijn geweest als ze een stuk ouder was) maar zeker ook door de goede begeleiding van Christa. Door haar warmte en gastvrijheid voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ze is heel geïnteresseerd, heeft veel kennis en is lekker down to earth. Naast Reiki cursussen geeft zij ook nog andere workshops en kun je een persoonlijk coachingstraject volgen. Neem eens een kijkje op haar website!

Visitekaartje en folder van Positivity Coaching.