7 leuke opdrachten om vrolijk van te worden!

Als je werkt, het huishouden en andere dagelijkse dingen doet, schieten momentjes voor jezelf of dingen om even wat extra vrolijk van te worden er soms bij in. In september heb ik 21 dagen het happiness selfcare-program van auteur Jette Schroder gevolgd, met elke dag een leuke opdracht om eens even extra happy van te worden. Vandaag deel ik de 7 leukste opdrachten met jou, waarvan ik zeker weet dat ze jouw geluksgevoel een extra boost bezorgen (want dat hebben ze bij mij ook gedaan)!

1: Embrace your flaws

In deze opdracht gaat het erom dat je je slechte kanten leert accepteren, of dat het eigenlijk nog niet eens zo erg is dat je flaws hebt. Schrijf eens op wat er positief kan zijn aan jouw flaws. Bijvoorbeeld: Flaw: ik heb een harde stem. Strength: ik ben tenminste wel aanwezig! Of heb je net als ik een bol buikje? Dan ben je in elk geval lekker zacht! Your flaw is your strength!

2: How to relax

Tot rust komen in een tijd van haast moeilijk? Daarom vond ik het zo fijn om eens met een opdracht bezig te zijn over rust. Maak een fotocollage met plaatjes/foto’s van dingen waar jij rustig van wordt, of die rust uitstralen. Bijvoorbeeld een vaas bloemen, of een plaatje met allemaal pastelkleuren. Of word je net als ik rustig van het aaien van je huisdieren of van muziek? Zoek een plaatje van een gitaar of een foto van je kat. Niet alleen de opdracht maken is al heel rustgevend, maar ook om hem uit te printen en terug te bekijken.

3: Love your body

Waarschijnlijk kun je een hele waslijst maken met punten die je niet zo mooi vindt aan je lichaam, maar wat als je het nou eens andersom doet? Je zult toch je hele leven in je lichaam moeten doorbrengen, dus hoe mooi is het om eens een prachtige liefdesbrief aan je lichaam te schrijven? Schrijf alles wat je nou zo mooi vindt en zo bewondert en waardeert aan je lichaam, want het kan nooit dat alles alleen kommer en kwel is. Toen ik deze opdracht deed, kreeg ik daadwerkelijk een glimlach op mijn gezicht toen ik de brief de volgende dag terug las!

4: Choose wisely

Deze opdracht is ook leuk om te doen als je al een partner hebt. Zoek eens een foto op van jouw ideale liefdestype. Misschien die zanger waar je stiekem een crush op hebt? Of een leuke jongen uit je omgeving? Zet bij deze foto allemaal eigenschappen die jouw ideale partner moet bezitten. Is jouw ultieme love-criterium humor? Dat hij romantisch is? Of misschien dat hij van katten houdt of een motor heeft? Creëer op deze manier jouw ideale droomman (of vrouw) en als je hem/haar nooit zal tegenkomen is het nog niet eens zo heel erg, want je hebt dan in ieder geval dit mooie lijstje met de foto nog 😉

5: Sweet dreams

Droom jij nooit als je slaapt, of heb je alleen vervelende dromen of nachtmerries? Schrijf jouw ideale droom eens op voor jezelf, en werk hem uit van begin tot eind. Mijn ideale droom was een goed bezochte boekpresentatie van mijn eerste boek. Iedereen die ik ken was er en bewonderde mij en mijn boek. Is er misschien iets dat jij graag wil bereiken? Of wil je die prachtige bruiloft met je droomman eens meemaken? Schrijf het op en maak er een mooi verhaaltje van. Misschien komt die droom ooit uit, wie weet…

6: Think happy thoughts

Heb je je dag niet? Baal je weer eens van een gebeurtenis of raak je geïrriteerd door iets heel kleins? Probeer het om te zetten naar iets positiefs. Je maakt van je tegenvaller een happy thought! Bijvoorbeeld: Tegenvaller: vervelend dat ik nu in de file sta. Happy Thought: ik kan nu tenminste wel naar al die leuke liedjes op de radio/cd-speler luisteren! Of is je fiets laatst gejat op het station? (Ik spreek uit ervaring hier!) Denk dan eens: dan kan ik tenminste een nieuwe, mooiere en hippere fiets kopen! Of is het niets geworden met die date? Dan kun je tenminste weer lekker verder flirten! Elk nadeel heb z’n voordeel 🙂

7: Let’s get lost

Waar zou jij nog eens graag naartoe willen? Wat is jouw ideale droombestemming? Visualiseer dit en maak een fotocollage met plaatjes/foto’s van de mooiste bestemmingen. Wilde jij altijd nog eens de Eiffeltoren met eigen ogen zien? Naar een tropisch strand met palmbomen en lichtblauw water? Of door de drukke straten van New York wandelen? Laat die inner traveler in je los en zoek plaatjes/foto’s/landkaarten/postkaarten van plekken die jij ooit wilt ervaren en beleven.

Nieuwsgierig geworden naar het happiness selfcare-program? Deze is te vinden in Jettes leuke feelgoodboek De Happiness Goeroe.

Volg:
Lianne

Lianne is blogger op liannesletters.nl en schrijven is haar grootste passie. Ze is daarnaast ook schrijfcoach, redacteur en schrijft aan haar eerste feelgoodroman. Wanneer ze niet met haar passie bezig is gaat ze graag uit eten, probeert ze gitaarspelen te leren en knuffelt ze met haar katten.

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *