4 simpele tips om je hart te volgen

Tegenwoordig word je doodgegooid met al die zelfhulpboeken over je roeping en je passie volgen, gaan voor je dromen en je hart volgen. En je denkt: van je werk je beroep maken, dat zou ik ook wel willen… Wat houdt je tegen? Geen tijd? Een drukke baan? Ik geef je vandaag 4 tips om toch eens naar je hart te gaan luisteren!

1: Bedenk waar jij blij van wordt

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Schrijf dat eens allemaal op. Dat kan al iets simpels zijn als het gespin van je kat, maar ook een leuke hobby zoals fotograferen. Al dat wat je opgeschreven hebt kan je vast helpen om echt iets te gaan doen dat je met hartenlust kunt doen!

2: Begin klein

Je ziet de meest angstaanjagende verhalen over het roer omgooien en mensen die meteen fulltime voor zichzelf gaan beginnen met een klein budget. Zo heb ik het niet gedaan. Ik ben mijn onderneming als schrijfcoach en redacteur naast mijn baan in loondienst gaan doen. Tot ik genoeg klanten heb om ervan te kunnen leven, zal ik het gewoon ernaast blijven doen, zodat ik toch zeker ben van een salaris dat op mijn bankrekening verschijnt. Dat is minder angstaanjagend, dus dat maakt die drempel minder groot om daadwerkelijk je eigen bedrijf te gaan beginnen.

3: Stel prioriteiten

Zou je graag eens die cursus willen gaan volgen die je al lang wilt doen? Of op gitaarles willen gaan? Maar houden smoezen als geen tijd of geen geld je weer tegen? Maak er mogelijkheden van! Zeg die ene sportafspraak met je vriendin eens af zodat je die cursus kunt doen die je al lang wilde doen. Zet elke maand wat geld opzij om op muziekles te kunnen gaan. Er is altijd wel een mouw aan te passen. Jij wilt dit graag, dus dit ga jij doen!

4: Geloof het!

Geloof ook echt dat jij je hart gaat volgen. Zeg het elke dag als mantra tegen jezelf in de spiegel. ‘Ik ga mijn hart volgen.’ Kan in het begin wat onwennig voelen, maar als je het eenmaal vaker hebt gedaan, wordt het veel makkelijker om erin te geloven. Net zoals dat iemand veelvuldig tegen je zou zeggen: ‘Jij kunt niks goed doen’ ga je er ook in geloven als dat je gewoon net zo vaak tegen jezelf zegt dat je het wél kunt. Dus draai dat eens om. Denk en zeg hardop dat jij dat wel degelijk kunt, en ga je hart volgen!

Volg:
Lianne

Lianne is blogger op liannesletters.nl en schrijven is haar grootste passie. Ze is daarnaast ook schrijfcoach, redacteur en schrijft aan haar eerste feelgoodroman. Wanneer ze niet met haar passie bezig is gaat ze graag uit eten, probeert ze gitaarspelen te leren en knuffelt ze met haar katten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *