Hey allemaal! Vandaag mag ik een een gastblog schrijven voor Love this Moment. Ik ben Yousra Yasmine, 17 jaar, en ik woon in Overijssel. Op dit moment zit ik in het examenjaar van 5 havo, super spannend dus! Ik ben gek op tekenen en fotograferen en mijn grote droom was altijd om naar de kunstacademie te gaan of geneeskunde te gaan studeren.

Foto van Yousra Yasmine

Helaas is het op dit moment niet alleen maar leuk. Ongeveer 2,5 jaar geleden ben ik plotseling ziek geworden. Opeens uit het niks werd ik misselijk en die misselijkheid is nooit meer weg gegaan. Niet lang daarna volgden nog meer klachten: slecht zien, pijnlijke spieren, extreme vermoeidheid en een heleboel andere vage klachten.

Regelmatig krijg ik de vraag: ”Maar wat heb je eigenlijk?” Die vraag is super lastig om te beantwoorden, omdat ik op dit moment eigenlijk niks heb. Ik heb een heleboel klachten maar (nog) geen duidelijke diagnose. Ziek zijn zonder diagnose is lastig, omdat het je onzeker maakt en het zorgt ervoor dat je het vertrouwen in je eigen lichaam verliest.

Hoe gaat het nu verder?

Op dit moment gaat het niet echt lekker. Ik ga nauwelijks meer naar school omdat dit vrijwel onmogelijk is. Ik ben zo moe dat zelfs de trap oplopen te veel energie kost. Toch probeer ik thuis heel erg mijn best te doen om mijn huiswerk te maken en om te leren voor toetsen. Ik wil natuurlijk niks liever dan dit jaar mijn diploma halen en beginnen aan een nieuwe opleiding.

Ik ben 17, heb een hele lijst met klachten en alle artsen zitten met hun handen in het haar. Het afgelopen jaar heb ik behoorlijk wat specialisten gezien en zij zien allemaal de ernst van de situatie en ze zien allemaal dat het zo niet verder kan. Helaas is er tot nu toe niemand die weet wat het zou kunnen zijn.

In de toekomst

Zelf hebben we natuurlijk ook nagedacht wat het zou kunnen zijn. Binnenkort hebben we opnieuw een gesprek met de kinderarts waarin we dit gaan voorleggen en hiermee hoop ik eindelijk te hebben gevonden waar we al die tijd naar hebben gezocht.

Hoe zie ik de toekomst voor me? Natuurlijk hoop ik binnenkort een diagnose te hebben en helemaal gezond te zijn. Daarnaast hoop ik aan het eind van dit jaar mijn havo diploma in ontvangst te mogen nemen om vervolgens rechten te gaan studeren, want ik hoop dat ik later rechter of advocaat kan worden! Kortom: ondanks alle ellende en ongemakken zijn er nog genoeg dingen om naar uit te kijken! Daarom zie ik de toekomst positief in!

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Yousra Yasmine


Lees hier de brief van Lisa die zij schreef aan haar ziekte van Crohn.