Dit ben ik, met deze rollen!

“Wie ben jij zonder alle rollen die je speelt?”

Dat zag ik staan op Nayana haar Love this Moment Facebookpagina. Het inspireerde me om erover na te denken… Wat een levensvraag!

Alle rollen die ik nu heb, maken me tot wie ik vandaag ben. Dat was mijn eerste ingeving.
Zonder al deze rollen ben ik mezelf niet meer.

Zonder grote kinderwens

Vervolgens dacht ik na over wie ik zou zijn zonder kinderen, maar hemeltje dat kan ik me amper voorstellen. Ik heb van jongs af aan altijd een grote kinderwens gehad. In die wens bleef het nooit bij één kindje, en kijk: vandaag ben ik mama van een groot gezin. Als een droom die uitkwam!
Dus als mijn rol als moeder wegvalt, wie ben ik dan? Geen idee, ik denk iemand met een kinderwens? En als ik zelf geen kinderen had kunnen krijgen, dan was ik zeker voor adoptie gegaan, had ik een crèche geopend of was ik kleuterjuf geworden! Dat moedergevoel heeft er altijd al sterk ingezeten.

Alleenstaand

Mijn volgende rol is duidelijk de echtgenote rol. Ik ben de vrouw van een man, al zoveel jaren samen en onafscheidelijk getrouwd. Ook een leven zonder hem kan ik me niet inbeelden.
Wie zou ik zijn zonder hem? Iemand die nooit een vaste relatie gevonden zou hebben, iemand die niet alles geleerd zou hebben tot de zelfstandigheid en zelfzekerheid die ik vandaag heb.

Zonder verantwoordelijkheden

Zonder eigen kinderen en zonder man zou ik me waarschijnlijk verschrikkelijk eenzaam voelen. Ik zou dan wel iemand zijn met een hoop vrienden om me heen. Meer uitgaan, of bij iemand anders thuis knus mee op de bank zitten.

Goh, ik denk zelfs dat ik niet in het binnenland zou blijven maar dat ik verre reizen zou maken. De wereld ontdekken, andere talen en culturen leren. Ik zou echt alles kunnen achterlaten om in het buitenland te gaan wonen, maar familie en gezin is net wat mij tegenhoudt.
Dus wie ben ik zonder kinderen en man? Iemand met een woonplekje in het buitenland.

Werkloos

Nog een rol is mijn collega rol op het werk. Wie zou ik zijn zonder collega’s? Misschien wel een baas met een hoge functie. Wie zou ik zijn zonder werk? Als ik de Lotto win, dan zou ik nog vrijwilligers werk gaan doen. Want ik hou van de sociale banden, en ik moet buiten komen. Tussen vier muren zonder mensen om me heen, alle dagen, dat zou ik niet volhouden.

Zonder vriendschap

Dus nu kom ik bij de vriendin rol. Wie zou ik zijn zonder vrienden? Wat een moeilijke vraag. Ik zou dan een dikke dame zijn die alle dagen in haar sofa hangt, verslaafd aan pizza en friet. Want waarom zou ik buiten komen, als alles online kan. Voor wie zou ik dan ook moeite doen, zou ik denken. Ik zou tien katten rondom me hebben, en de thuiszorg hulp zou alleen maar een tas koffie naar hun hoofd geslingerd krijgen. Ik zou een nors en vervelend mens zijn, die niet meer geniet van het leven.

Dit ben ik! Met deze rollen!

Maar ik ben blij dat ik dat allemaal niet ben! Al die rollen maken me tot de persoon die ik vandaag ben. Ik ben een dochter van een moeder, ik ben een mama voor mijn kinderen. Echtgenoot, collega. En voor anderen ben ik het luisterend oor in hun verdrietige dag.

Ik heb zoveel rollen, neem die weg en ik ben een minder mens.

Ik ben gelukkig!

 

Coco

Logo van Anoniem Jezelf

 

Volg:
Coco

Mama van groot gezin / Vrouw van het huiselijke huishouden / Echtgenote van liefdevolle trouwe man / Zorgkundige in handen en hart / & Blogger van Anoniem Jezelf

Find me on: Web | Facebook

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *