Instagram, Facebook, Youtube, Snapchat en LinkedIn. Deze social media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Er zijn maar weinig mensen die geen gebruik maken van één of meerdere van bovenstaande platformen.

Vroeger

Zelf ben ik geboren in de jaren ’90 en tot in mijn tienerjaren had ik geen mobiele telefoon en was er geen internet. Ik weet nog goed dat we internet kregen door middel van een snoer dat we moesten uitrollen en moesten verwisselen met de telefoonaansluiting. Daarom mochten we ook niet te lang op internet, omdat dit veel kostte en we dan niet telefonisch bereikbaar waren. In die tijd kreeg ik ook mijn eerste mobiele telefoon, een model koelkast waar ik alleen mee kon bellen en sms’en. Toen ik op het hbo ging studeren, kreeg ik mijn eerste laptop. In de avonduren zat ik veel op Hyves en MSN te chatten. Die goede oude tijd 🙂 Toen Facebook in opmars kwam, veranderde de online wereld in rap tempo. Ik deed lekker mee en deelde allerlei onzinnigheden op mijn tijdlijn.

Love it or hate it

Mijn wereld bestaat uit twee kampen. Veel mensen om mij heen gebruiken social media nauwelijks en vinden het maar raar dat tegenwoordig alles gedeeld moet worden. ‘Dat hoeven anderen toch niet allemaal te weten?’, hoor ik dan. I get that! Zo dacht ik vroeger ook.

Aan de andere kant behoor ik tot het blogwereldje. Een wereld op zich die je alleen kunt begrijpen als je zelf blogt. Termen als content creëren, hashtags, Insta stories en seo zijn dagelijkse kost voor ons. En I love it!

Mijn missie

Bloggen is niet alleen maar domweg teksten schrijven en publiceren. De bloggers en vloggers die ik ken, hebben allen een missie. Zij willen hun verhaal delen, met hun eigen ervaringen anderen helpen. En hoe kun je dat nu beter doen dan je artikelen of video’s online te zetten en te delen met de wereld!

Mijn missie is om meer bekendheid te geven aan onzichtbare ziektes en met name chronische vermoeidheid. Mensen zien mij meestal op mijn beste momenten en weten niet hoe het achter de schermen eraan toegaat. Ook ben ik niet iemand die steeds maar zegt hoe zwaar ze het heeft dus daardoor is het voor mijn omgeving moeilijk om een realistisch beeld te krijgen. Door erover te schrijven kan ik wel laten zien hoe ‘real life’ voor mij is en wat het inhoud om chronisch moe te zijn. Niet alleen voor mijn omgeving is dit waardevol. Ook help ik lotgenoten met mijn ervaringen. Te weten dat je niet de enige bent met deze klachten maakt het een stuk draaglijker.

Daarnaast wil ik anderen ook inspireren op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het veranderen van mijn mindset heeft mij een ander mens gemaakt. Nog steeds leer ik elke dag bij en deze ervaringen wil ik graag delen. Een beetje positiviteit maakt het leven zoveel leuker, ook al is het leven niet altijd leuk…

Lekker blijven bloggen

Dus ik blijf lekker bloggen en gebruik maken van social media. Het heeft mijn leven echt verrijkt. Ik heb er zoveel mooie mensen leren kennen met dezelfde levensinstelling als ik. Dat zou ik voor geen goud meer willen missen.


Ik ben benieuwd naar jouw mening over social media! Laat het mij weten in een reactie onder dit bericht.