Hierbij stel ik jullie voor aan Lianne, mijn vaste gastblogger. Wij hadden al meteen een klik door onze liefde voor schrijven en voor alles wat roze is! Lianne is blogger op liannesletters.nl en schrijven is haar grootste passie. Ze is daarnaast ook schrijfcoach, redacteur en schrijft aan haar eerste feelgoodroman. Wanneer ze niet met haar passie bezig is gaat ze graag uit eten, probeert ze gitaarspelen te leren en knuffelt ze met haar katten. Jullie zullen Lianne in haar volgende blogs steeds beter leren kennen. Lees hieronder haar eerste blog!


Voor een zomerliefhebber als ik kan het nogal vervelend en somber aanvoelen als de herfst nadert. Het liefst heb ik het hele jaar door 22 graden met een zonnetje, maar dat is in zo’n land als Nederland dik onmogelijk. Dus zal ik er toch wat van moeten maken als de dagen weer korter worden, de blaadjes van de bomen vallen en de dekentjes en dikke truien weer uit de kast worden gehaald. Heb jij ook moeite met deze herfstachtige verschijnselen? Hopelijk heb je wat aan dit kom-je-herfst-door-tipsplan!

1: maak een lijstje met dingen waar je je op verheugt.

Er zullen vast wel wat leuke dingen op de planning staan, zoals een shopdagje met vriendinnen, een nieuw boek of seizoen van een serie dat uitkomt of misschien een verjaardag? Schrijf eens al je leuke plannen op voor de komende tijd, of dingen waar je naar uitkijkt. Zo kun je de herfst heel simpel net zo leuk maken als de zomer!

2: haal de zomer in huis.

Als het mooie weer buiten helaas ver achter het wolkendek te zoeken is, dan haal je het zonnetje toch lekker zelf in huis? Waarom zou je alleen piña colada’s of fruitlimonade in de zomer drinken? Haal alles in huis voor zo’n heerlijke drankjes of een heerlijke zomerse pastasalade, en zet lekker een zomerse playlist aan. Als Alvaro Soler je het ultieme gevoel van verlenging van de zomer niet geeft, wie wel?

3: probeer eens wat dingen op te noemen die je wél leuk vindt aan de herfst.

Jep, dat vind ik ook heel moeilijk. Maar wat bij mij helpt is dit: nu kan ik tenminste eens de stad gaan verkennen of mijn kledingkast opruimen, want dat was veel te warm met die 30 graden.

4: maak leuke plannen.

Waarom zou je alleen leuke plannen maken in de zomer? Oké, aan het strand of buitenzwembad liggen is misschien niet zo’n goed idee, maar misschien dat je naar een subtropisch zwembad of een thermaalbad kunt gaan? En je kunt nog best buiten op een terras zitten onder een warmtelamp. Of je dan warme chocomel of een piña colada bestelt maakt niet uit, maar waarom zou je in de herfst binnen blijven zitten als je dat in de zomer ook niet doet? Ga eropuit en maak er iets leuks van!

5: vraag hoe een wel-herfstliefhebber dit seizoen doorkomt.

Ken je iemand die wel van de herfst houdt? Vraag eens aan hij of zij wat volgens hem of haar dit seizoen nou zo leuk maakt. Misschien kom je nog wel tot ingevingen die je zelf niet had gezien, waardoor je de herfst wel wat meer gaat waarderen.

6: bedenk maar: het gaat weer voorbij.

Dat is het fijne van seizoenen: ze komen elk jaar weer terug! Als je er als een berg tegenop ziet dat je het komende halfjaar alleen maar winterjassen en regenachtige luchten buiten ziet, bedenk maar dat het voorjaar en die zomer uiteindelijk weer terugkomen. Het duurt even, maar het is het wachten waard. En hopelijk heb je in de tussentijd wat aan mijn tips!