Ons kleine meisje in de hemel

Hallo allemaal, ik mag voor love this Moment een gastblog schrijven.

Eerst zal ik me even voorstellen. Ik ben Naomi, bijna 33 jaar en woon in Zeeland. Ik ben getrouwd met Robbert en in het dagelijks leven werk ik 20 uur in de zorg. Daarnaast hebben we samen twee dochters, Guusje & Saar.

Zo op het eerste gezicht een heel normaal gezin. Al is het niet dat wij maar één dochter, namelijk Guusje, bij ons hebben en dat onze dochter Saar boven in de hemel is.


Weer zwanger

Al na acht maanden na de geboorte van Guusje was ik weer zwanger. Het was voor mij best even schrikken maar al snel was ik helemaal in de wolken dat er een tweede kindje kwam.

De zwangerschap ging met ups en downs, maar veel zorgen maakte ik mij daar niet over want dat was bij mijn eerste zwangerschap ook zo. Totdat mijn moedergevoel ging opspelen en ik zeker wist dat er iets fout was.

Die nacht

Na een nacht met veel twijfels omdat ik geen gevoel had in mijn buik, ben ik 15 november s ’morgens naar het ziekenhuis gegaan. Liever tien keer te veel dan één keer te weinig dacht ik.

Nadat de verloskundige via een CTG niets kon vinden, wist ik het zeker. Al snel werd er een echo gemaakt en bleek het kleine meisje te zijn overleden.

Daarna ging alles zo snel. Je krijg veel informatie waar ik maar de helft nog van weet. En dan moet je naar huis met je dikke buik om er samen over na te denken wanneer ze geboren gaat worden.

De volgende dag zijn we terug naar het ziekenhuis gegaan en gelukkig had de arts geregeld dat ik de volgende dag kon bevallen via een keizersnede. Dat ze dat zo snel geregeld heeft, daar ben ik haar dankbaar voor.

Daar was ze dan

Dus gingen we vrijdag 17 november samen naar het ziekenhuis, wetende dat ik zonder baby naar huis zou gaan.

Na een gesprek kwamen we erachter dat we er helemaal niet aan hadden gedacht wat er met ons meisje zou gebeuren, dus heb ik een uur voor de bevalling nog de crematie geregeld.

Daarna werd ik naar de operatiekamer gebracht en is via een keizersnede Saar om 11:50 ‘Stil’ geboren.

Toen stond mijn wereld echt even stil. Nadat ze ingepakt was, kreeg ik haar bij me. Daar lig je dan als moeder van een kindje dat helemaal compleet is met alles erop en eraan en dat een kopie is van haar grote zus.

De tranen bleven komen. Nu is het echt zo, ik ben mijn kleine meisje echt kwijt.

We hebben samen besloten alle onderzoeken te laten doen die gedaan kunnen worden, behalve autopsie, dat ging zo tegen ons gevoel in.

Helaas is de oorzaak niet gevonden, dus zullen we nooit weten waaraan Saar is gestorven en daar heb ik het vooral moeilijk mee.

Het verdriet is na negen maanden nog steeds groot en je kunt het je pas voorstellen als je zelf een kind verloren bent. Ik wil alle moeders meegeven om altijd op je gevoel af te gaan en bel je verloskundige of arts als jij denkt dat het nodig is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *