Selecteer een pagina

Met een hoofd vol zorgen vertrok Jelle Derckx in de zomer van 2011 voor een reis naar Brazilië. Hij nam een boek mee, aangeraden door een vriend. Door het boek en de reis werd hij getroffen door een bliksem van bewustwording; terug in Nederland besloot hij het roer compleet om te gooien. Hij begon met minimaliseren, ging minder kopen en bewuster leven. Dat gaf meer tijd en ruimte voor de dingen die hij echt belangrijk vindt, zoals persoonlijke groei en duurzaamheid.

In ‘Verlangen naar minder’ neemt Jelle ons mee op zijn reis naar een bewust en duurzaam leven. In de periode voor zijn reis naar Brazilië voelde Jelle zich totaal niet fijn in zijn leven. Hij liet zijn omgeving bepalen hoe hij zich voelde en liet zich meeslepen in het alledaagse leven. Zijn negatieve gevoelens probeerde hij te maskeren door doelloos tv te kijken of te drinken. Hij voelde wel dat er meer moest zijn in het leven dan dit; een gejaagde maatschappij, mensen die alleen met zichzelf bezig zijn en steeds maar meer willen. Maar wat is het dan, waar hij naar op zoek is?

Hij krijgt de kans om een vriend op te zoeken die voor zijn studie in Brazilië woont. En hij pakt die kans!

Ontwaken

Op het strand in Brazilië leest Jelle in ‘Denk groot & word rijk’ van Napoleon Hill. Een echte aanrader als je het mij vraagt! Ineens wordt hij ‘wakker’! Wakker worden betekent dat je ineens het leven op een hele andere manier gaat bekijken. Zelf had ik dit na het lezen van ‘De kracht van het nu’ van Eckhart Tolle. Het zorgt voor een totale omslag in je manier van denken en doen. Je vindt je ware zelf en ziet ineens jouw levenspad voor je liggen, bevrijd van alle conditioneringen die je altijd aangeleerd zijn. Jelle ging denken in overvloed in plaats van in gebrek. En hier begon zijn interesse in persoonlijke groei.

Wanneer hij weer terug in Nederland is verdiept hij zich verder in persoonlijke groei en zoekt hij uit wat zijn eigen persoonlijke missie is. Wat heeft hij daarvoor nodig? En vooral, wat niet?! Hier begint het minimaliseren.

In de volgende hoofdstukken lezen we de zoektocht van Jelle naar de essentie van zijn leven. Niet alleen qua spullen maar ook hoe hij zijn gevoel blijft volgen. ‘Laat je niet leiden door wat de maatschappij van je wil, maar volg je eigen levenspad. Hierdoor zal je bewust en zelfverzekerd in het leven staan.’

Jelle beschrijft hoe hij het minimaliseren heeft aangepakt en geeft tips zodat hij daarmee ook ons wil inspireren om hiermee aan de slag te gaan. In de periode van het minimaliseren is hij zijn blog begonnen waarin hij zijn zoektocht deelde. Samen met hem deden zijn lezers met hem mee!

Opruimen

Een paar maanden geleden zijn we verhuist. Een verhuizing is een ideale gelegenheid om alles op te ruimen en weg te doen wat je niet gebruikt. Dan kom je er pas achter hoeveel je de afgelopen jaren hebt verzameld, spullen die maar staan te staan, ruimte innemen, maar waar niks meer mee gedaan wordt. We hebben heel veel spullen kunnen weggooien en wat nog in goede staat was hebben we naar de kringloop gebracht. Wat voelt dat heerlijk zo opruimen! Nu zitten we al een tijdje in het nieuwe huis, maar nog steeds staan heel veel dozen onuitgepakt op zolder en in de garage. Spullen die ik nog helemaal niet heb gemist en als ik in de dozen kijk dan besef ik me dat we nog steeds veel te veel hebben meegesleept en dat de helft weer weg zou kunnen.

Mijn eigen ervaring met bewust leven

Ook besef ik me steeds meer dat ik niet zoveel meer nodig heb. Mijn kledingkast hoeft niet meer uit te puilen. Ik draag toch meestal dezelfde kledingstukken waar ik me echt fijn in voel. De rest zorgt alleen maar voor vulling in de kast. De dingen waar ik nu het meeste aan uitgeef zijn boeken! en dingen die bijdragen aan mijn gezondheid zoals vitamines, kruidenthee en gezonde voeding.

Ik vul mijn tijd al heel bewust in. Ik kijk nauwelijks nog tv en nieuws. Op Netflix kijk ik alleen de series die ik echt leuk vind. Ik lees veel boeken die mij inspireren en waardoor ik persoonlijk blijf groeien. Omdat ik door chronische vermoeidheid maar een beperkte hoeveelheid energie heb, kies ik ook heel bewust waar ik deze aan uitgeef. Zolang het mijzelf positieve energie oplevert is iets het waard. Ik maak mij niet meer druk over dingen waar ik toch geen invloed op heb of over wat anderen over mij denken. Ik blijf mijn missie volgen, door middel van mijn blog anderen helpen en inspireren om positief in het leven te blijven staan.

Op deze manier leven is heel anders dan die van de doorsnee Nederlander. Soms voel ik me ook wel anders, maar ik voel me ook heel gelukkig! Door het verhaal van Jelle ben ik geïnspireerd om mijn eigen pad te blijven volgen en vooral om verder te gaan met ontspullen!


Jelle en zijn vriendin hebben samen Growthinkers opgericht. Op de website vind je heel veel inspiratie voor een bewust en duurzaam leven. Ook kun je Jelle volgen op Instagram

Jelle dankjewel voor het delen van jouw verhaal! Hiermee zijn we weer een stap verder, op weg naar een mooiere wereld!