Hallo daar! Enthousiast begroet ik je. Mijn naam is MC Kleuver en ik ben een 22-jarige blogger en columnist uit Gelderland. Ik post wekelijks mijn artikelen op www.mckleuver.nl Sinds februari ben ik administratief medewerker bij de provincie Gelderland en ik houd van fotograferen, lange wandelingen maken, lezen, plattegronden tekenen en natuurlijk schrijven.


Zojuist ben ik teruggekomen uit het zonnige Italië. Ik heb heimwee daarna terug. Het is heerlijk om op eigen tempo te sloffen naar het strand. Nu ik thuis ben overvalt mij een vraag. Was ik daar gelukkig? Daar durf ik gerust met volle mond ja op te antwoorden. Ik had alles wat ik graag zou willen. Mijn ouders en zus, een prachtig uitzicht en een heerlijke bananensplit. De liefde van familie heb je nodig, het uitzicht is goed om bij na te denken over het leven. Maar waarom had ik die bananensplit dan nodig? Dat hoor ik je denken. Die had ik nodig omdat het zo warm was!

Een uitzicht over water in Italie.

Een hoogte uitzicht in Italie.

Geluk is een begrip dat mensen moeilijk vinden om te verklaren. Hippocrates zei ooit ‘Zowel genot, geluk, een lach en een grap als zorgen, verdriet en pijn komen enkel en alleen uit onze hersenen.’ Dat vind ik een mooie regel om te lezen. Dat wil dus zeggen dat wij zelf ons eigen geluk moeten maken. In een boek dat ik bezit over geluk wordt in verschillende hoofdstukken geschreven over hoe je geluk kunt creëren. Denk bijvoorbeeld aan: denk jezelf gelukkig, mediteer jezelf gelukkig, voel jezelf gelukkig, slaap jezelf gelukkig en eet jezelf gelukkig. Prachtige ideeën om jezelf gelukkig te maken. En voor ieder zit er een goed hoofdstuk tussen.

Je kunt voor jezelf het geluk dus echt je hersenen inslepen. Geluk zit in je hoofd! Ik denk dat ik dat ook op vakantie heb gedaan. Prachtige momenten heb ik beleefd met uitzichten van kilometers ver. Daar houd ik van. Net als van gezellig samenzijn met een hapje eten. Ik ben er ook heilig van overtuigd dat veel lachen je een blijer mens maakt. Daarom lach ik ook volop. Ben jij nog niet overtuigd? Nodig dan gauw wat mensen uit voor een picknick op het strand om naar de ondergaande zon te kijken. Geluk stroomt rechtstreeks je hersenen in. Mooier kan niet, toch?

Vind jij het mooi om je eigen geluk te maken?


Dankjewel voor het lezen van deze gastblog! We vinden het leuk als je een reactie achterlaat. Wil je meer weten over MC Kleuver? Volg hem dan op zijn eigen website, Facebook en Instagram!

Website: www.mckleuver.nl

Facebook: https://www.facebook.com/MCKleuverBlog

Instagram: www.instagram.com/mckleuverblog