Gaat Nayana nu ook al schrijven over beautyproducten? Nee, Love this Moment is geen beautyblog. Maar in het kader van gezondheid past deze blog perfect! 

Ik wil het liefst zo weinig mogelijk troep in mijn lichaam krijgen zodat het de kans krijgt om te herstellen en om zo gezond mogelijk te blijven. Dit doe ik door gezond te eten. Ik houd de 80-20 regel aan. 80% van wat ik eet is gezond en daarnaast mag ik ook af en toe snacken of snoepen. Dat kan mijn lichaam dan wel verwerken. De laatste jaren ben ik mij ook meer bewust geworden dat het niet alleen gaat om wat je in je lichaam stopt, maar ook wat je erop smeert! Je huid is je grootste orgaan en ongeveer 60% van wat je daarop smeert komt in je lichaam terecht. Weet je wat voor troep er zit in de meeste cosmetica en crèmes?

Natuurlijke verzorgingsproducten

Gelukkig komen er steeds meer merken met natuurlijke producten op de markt. Zo heb je natuurlijk Yves Rocher, The Body Shop en Lush. Maar ook merken als Niveau en Dove komen al met deodorant zonder aluminium. Ik heb al verschillende producten geprobeerd die 100% natuurlijk zijn. Maar ik was er nog niet heel enthousiast over. Tot ik Loveli tegenkwam op internet!

Loveli

Loveli is opgericht door Linda. Nadat haar moeder borstkanker kreeg en er werd gewaarschuwd om deodorant met aluminium te vermijden, is zij zich gaan verdiepen in een natuurlijke oplossing voor verschillende verzorgingsproducten. Haar liefde voor de natuur is zij gaan inzetten om mooie, natuurlijke producten te ontwikkelen. Ze heeft de opleiding tot cosmetic formulator gevolgd en een eigen lab opgezet in haar schuur! Daar brengt zij veel tijd door met het maken en testen van verzorgingsproducten.

Producten

Hieronder laat ik zien welke producten ik in huis heb, welke ingrediënten erin zitten (deze neem ik over van de website van Loveli) en hoe ze mij bevallen.

Facewash

Loveli Facewash

De facewash gebruik ik ‘s ochtends en ‘s avonds om mijn gezicht te reinigen. Ik maak mijn gezicht nat en pomp een keer het schuim op mijn handen en masseer dit over mijn gezicht. Daarna spoel ik het af met water. Het schuim is gemaakt van kokosolie waardoor het je huid heel zacht houdt. Geen trekkerig gevoel meer na het reinigen! De geur is heel fris doordat er olie van sinaasappel en citroen in zit. De facewash verwijdert zelfs al mijn make-up als ik dat op heb! Geen gedoe meer met wattenschijfjes en reinigingsmelk. Het flesje is zuinig in gebruik en ik doe er al een hele tijd mee!

Ingrediënten

Plantaardige glycerine, cocosbetaïne (wasstof gemaakt van kokosolie), water, kokosolie, gefermenteerde radijs, essentiële oliën van sinaasappel en citroen, kaliumsorbaat (natuurlijk conserveermiddel) en citroenzuur.

INCI: glycerine, cocamidopropyl betaine, aqua, coco-caprylate/caprate, leuconostoc/radish root ferment filtrate, citrus sinas sinensis (orange peel oil), citric acid, potassium sorbate, citrus limonum (lemon peel oil), limonene*, linalool*, decenal*, citral* (*natuurlijke bestanddelen essentiële oliën)

150ml

Extra uitleg ingrediënten:

Glycerine: geproduceerd uit kokosolie. Is vochtvasthoudend en versterkt de schuimkracht van cocamidopropylbetaine.

Cocamidopropyl betaine: Deze wasgrondstof wordt uit vetzuren uit kokosolie gewonnen en is niet irriterend en mild.

Coco-caprylate/caprate: deze olie is gemaakt van kokosolie, maar blijft wel vloeibaar bij lage temperaturen. Het geeft een licht, niet-vet, fluweelzacht gevoel op de huid en wordt makkelijk en snel door de huid opgenomen.

Leuconostoc/radish root ferment filtrate: natuurlijk conserveermiddel gemaakt van gefermenteerde radijswortel

Citrus sinas sinensis (orange peel oil): de essentiële olie van sinaasappel heeft een fris sprankelende geur met opwekkende eigenschappen

Citric acid: citroenzuur, gebruikt om de pH-waarde van de facewash te verlagen tot een ideaal niveau voor je huid.

Potassium sorbate: in het Nederlands kaliumsorbaat – natuurlijk conserveermiddel

Citrus limonum (lemon peel oil): de essentiële olie van citroen is activerend en opvrolijkend

Limonene, linalool, decenal, citral: dit zijn geen ingrediënten, maar natuurlijke bestanddelen van de essentiële oliën van sinaasappel en citroen. Het is verplicht deze op het etiket te noemen.

Facemist

Loveli Facemist

De facemist is net nieuw in het assortiment. Ik heb deze gekocht samen met de face oils. Omdat ik al zo enthousiast was over de facewash wilde ik deze ook graag proberen. De facemist is bedoeld om op je gezicht te sprayen na het reinigen met de facewash. Kraanwater heeft een hoge PH-waarde en je huid een lage. De facemist zorgt ervoor dat je balans weer wordt hersteld. De aloë vera heeft een verzachtende en herstellende werking. Ik spuit een keer of drie op mijn gezicht en hals en smeer het daarna met mijn handen uit. De facemist gebruik ik ook af en toe in de loop van de dag om mijn gezicht op te frissen.

Ingrediënten

De facemist is gemaakt van  (in volgorde van hoeveelheid):

Rozenwater, water, aloë vera, groene thee, gefermenteerde radijs en plantaardige glycerine.

Rozenwater: perfect voor de rijpere huid, de droge huid en de gevoelige huid. Het werkt huidverzorgend, ontstekingsremmend, koelend, reinigend, toniserend en samentrekkend. Precies wat je nodig hebt na de reiniging van je huid.

Aloë vera: zit bomvol vitaminen en mineralen en beschermt het celmembraan. Het bindt vocht in je huid en helpt bij de vorming van nieuwe huidcellen. Het werkt helend, ontstekingsremmend en antibacterieel.

Groene thee: is een eerste klas antioxidant. Het beschermt je huid tegen oxidatie, UV-straling en sigarettenrook. Heel geschikt voor de droge, gevoelige en geïrriteerde huid. Het werkt regenererend, toniserend en ontstekingsremmend.

Glycerine: geproduceerd uit kokosolie. Is vochtvasthoudend.

Gefermenteerde radijs: natuurlijk conserveermiddel gemaakt van gefermenteerde radijswortel. Heeft een antibacteriële werking op je huid.

Face oil day

Loveli Faceoil Day

Ook de face oils zijn net nieuw. Dit is de dag variant. Ik doe hem op na de facemist. Het flesje was wat kleiner dan ik had verwacht. Maar ik heb ook maar heel weinig olie nodig dus hij zal een hele tijd meegaan. Ik kon de geur eerst niet helemaal plaatsen, maar dit is rode mandarijn. Een hele frisse geur die je zintuigen prikkelt en zorgt voor een vrolijk gevoel. De olie trekt goed in en laat op mijn huid geen vette laag achter. Ik heb een vochtarme huid die na het gebruik van de olie lekker zacht en gehydrateerd voelt.

Ingrediënten

De Face Oil Day bestaat uit (in volgorde van hoeveelheid):

Gouden jojoba olie, frambozenzaadolie, sacha inchi olie, squalaan, amandelolie, essentiële olie van rode mandarijn en vitamine E.

Gouden jojoba olie: deze olie trekt diep in je huid en regelt daar de vochthuishouding. Het maakt de huid glad en soepel, verstevigt bindweefsel en voorkomt rimpels. Jojoba olie is anti-allergeen en geschikt voor alle huidtypes. De jojoba olie geeft je huid een prachtige, matte glans.

Frambozenzaad olie: deze olie is diepverzorgend en beschermt je huid tegen vochtverlies. Het heeft een UV-absorberende werking en een zonbeschermingsfactor. Heel geschikt voor de gevoelige huid. Let op: de SPF-hoogte van de Loveli Face oil Day is nog niet vastgesteld. De olie is niet bedoeld als zonnebrandproduct.

Sacha Inchi olie: deze olie is koud geperst uit de zaden van de stervormige vrucht uit de Amazone. Het is heel rijk in omega 3 vetzuren, dat beschermt tegen zonneschade. Het wordt snel geabsorbeerd door de huid en voelt niet vet aan. De olie beschermt daar tegen vochtverlies en het heeft een verzachtende werking op een geïrriteerde huid. Het helpt fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Squalaan: squalaan is eigenlijk geen olie, maar de werkstof uit olijfolie. Het wordt zeer goed door de huid opgenomen en maakt de huid zacht, glad en soepel. Squalaan laat je huid niet vettig aanvoelen en fijn voor alle huidtypes, ook de gevoelige huid.

Amandelolie: amandelolie is een hele rijke olie en speciaal bedoeld voor de droge huid. Deze olie trekt minder snel in, maar wel heel diep. Ook heel geschikt voor de gevoelige huid.

Rode mandarijn essentiële olie: rode mandarijn olie wordt in de aromatherapie gebruikt voor de heerlijke geur die je opvrolijkt en kalmeert. Het stimuleert de doorbloeding van je huid.

Vitamine E: een krachtige antioxidant

Face oil night

Loveli Faceoil Night

Dit is de nacht variant van de face oil. Ook hier heb ik maar heel weinig olie nodig om mijn gezicht in te smeren. Het trekt minder snel in de huid dan de dag olie omdat het wat zwaarder is. Ideaal om een hele nacht goed zijn werk te doen. Ik ruik vooral de rozenolie goed, een fijne rustgevende geur voor het slapen gaan. Mijn huid voelt na een nacht slapen lekker zacht en niet droog. Ik gebruik de face oils nog niet zo heel lang maar ik ben benieuwd of mijn huid over een paar weken echt minder droog is.

Ingrediënten

De Face Oil Night bestaat uit (in volgorde van hoeveelheid):

Komkommerzaadolie, gouden jojoba-olie, wilde rozen olie, de essentiële olie van geranium en vitamine E.

Komkommerzaadolie wordt gemaakt van de zaden van de komkommer en dat geeft een prachtige, delicate olie die heel geschikt is voor de gevoelige huid. De fytosterols in deze olie helpen je huidbarrière te herstellen, waardoor de vochtbalans wordt hersteld en je huid zachter, gladder en elastischer wordt. Het voedt je huid en stimuleert de aanmaak van gezonde nieuwe cellen. Deze olie maakt in no time je huid super zacht en vol.

Gouden jojoba olie: deze olie trekt diep in je huid en regelt daar de vochthuishouding. Het maakt de huid glad en soepel, verstevigt bindweefsel en voorkomt rimpels. Jojoba olie is anti-allergeen en geschikt voor alle huidtypes.

Wilde rozen olie: deze olie wordt gewonnen uit de vruchtzaden van de wilde roos en is heel vitaminerijk. Door het hoge gehalte aan alfa-linoleenzuur helpt het bij de celvernieuwing en het herstel van de droge, geschilferde of zonbeschadigde huid. Het regelt de vochthuishouding en versterkt de celmembramen en de elasticiteit van de huid.

Geranium essentiële olie: deze olie geeft de Loveli Face oil Night de heerlijke rozengeur die in de aromatherapie gebruikt wordt als stemmingsverbeteraar. Maar voor je huid is deze essentiële olie ook fantastisch vanwege zijn celregenererende en ontstekingsremmende werking. Heel geschikt voor de rijpere huid. O ja, het is ook afrodiserend ;-).

Vitamine E: een krachtige antioxidant

Deodorant

Loveli Deodorant

De deodorant van Loveli gebruik ik al een hele tijd! Hiervoor had ik de geur Appleblossom en nu heb ik gekozen voor Sweet Orange. Een subtiele, frisse geur. Ik heb nooit heel erg last van zweten, maar sinds ik deze deo gebruik voel ik me de hele dag fris en ruik ik totaal geen zweetgeur. Ik kan shirtjes zelfs twee dagen achter elkaar aan als ik zou willen. De deo bevat geen schadelijke stoffen en aluminium. Deze verpakking is de kleine variant en gaat ongeveer zes weken mee. Er zijn ook XL verpakkingen verkrijgbaar en je kunt hem opnieuw vullen zodat je de verpakking niet hoeft weg te gooien!

Ingrediënten

De deostick is gemaakt van  (in volgorde van hoeveelheid): Kokosolie, natriumbicarbonaat (zuiveringszout), sheabutter, bijenwas, arrowroot, vitamine E en natuurlijk parfum gemaakt van essentiële oliën.

Natriumbicarbonaat kan een irriterende werking hebben bij een gevoelige huid. Daarom heb ik het gecombineerd met verzachtende arrowroot. Het kan nog wel gebeuren dat je huid reageert. Er is dan ook een sensitive versie met minder natriumbicarbonaat erin en huidverzorgende sandalwoodolie.

De verpakking is gemaakt van polypropyleen (plastic). Het kan gerecycled worden met de rest van je plasticafval, maar nog milieuvriendelijker is het om hem opnieuw te vullen met een refill.

Lipbalm

Loveli Lipbalm

De spring edition lipbalm staat nog op mijn nachtkastje en nu heb ik de summer edition erbij besteld. Een frisse lipbalm die goed zijn werk doet en een subtiele kleur achterlaat. Door frambozenolie zijn je lippen beschermd tegen UV- straling.

Ingrediënten

De lipbalm is gemaakt van  (in volgorde van hoeveelheid):

Castorolie, bijenwas, candelillawas, abrikozenpitolie, avocado-olie, vitamine E, sheabutter, frambozenolie (natuurlijke UV-filter), squalaan (werkstof uit olijfolie) en zonnebloemolie). De Summer Edition Stick bevat daarbij ook de etherische oliën van grapefruit en sinaasappel voor de geur en mica voor de kleur.

De stick is gemaakt van polypropyleen (plastic). Het kan gerecycled worden met de rest van je plasticafval.

Conclusie

Zoals je kunt lezen ben ik erg enthousiast over deze producten en zal ik ze blijven gebruiken. Er wordt nu gewerkt aan het ontwikkelen van een bodywash en bodylotion. 2 producten die ik nog mis in de lijn, dus nog even geduld! Ben je nieuwsgierig geworden naar de producten en wil je er meer over weten? Ga dan naar de site van Loveli.