100% = compleet gelukkig!

Het is weer tijd voor een gastblog. Deze keer geschreven door Coco. Zij is teamleider van een uniek concept, genaamd ‘Anoniem Jezelf‘. Dit is een blog, waarop zij samen met haar teamleden en een aantal gastbloggers, blogs schrijft vanuit haar hart. Omdat ze dit anoniem doet, kan ze alles eerlijk delen en zo haar hart luchten. De blogs op ‘Anoniem Jezelf’ hebben indruk gemaakt op mij door de gevoelige schrijfstijl. Bekijk deze prachtige blog hier. Coco is opgegroeid in de jaren ’80. Ze woont in België en is moeder van een groot gezin. Hier volgt haar gastblog.


“Wil jij eens wat voor me doen?” Vroeg manlief me op een stille avond. “Ja, hoor!” Antwoordde ik braaf zoals ik ben haha!
“Wil jij buiten eens die plaat  gaan afmeten?” Wat een job, vooral als je in heel je huis en omstreken geen meter vindt… Hoe pak ik dit eenvoudig aan? Ik zie me nog niet een lange plaat meten met een meetlat van Dora van amper 10cm…

De oplossing lag voor mijn neus, al heb ik er toch wel even moeten over nadenken. Een A4 pagina! Iedereen weet toch hoelang die is? Troost je, dat heb ik ook even moeten googelen. 😉

Drie A4 pagina’s lang, plus 1/3 van een papier ongeveer. Handig toch? Even opzoeken hoelang dat bekende papier ook weer is, een rekenmachine erbij. En wonder bij wonder kwam ik uit op 100cm!

De plaat was dus 1 meter lang!

Coco, waar blog jij nu toch over? Over wiskunde? Voor de geduldige en nieuwsgierige mensen, hier komt een levensles vol waarde aan:

Jaloers vergelijken

Ik ben iemand die zich teveel vergelijkt met anderen… Natuurlijk mag ik dat niet teveel doen, dat is ongezond. Maar het is soms sterker dan mezelf. Die heeft een mega feestje gegeven voor haar verjaardag, inclusief limousine. De andere kocht niet één maar twee nieuwe bikini’s voor haar 14-daagse reis naar Frankrijk. En die ene is met heel de familie naar Disneyland Parijs geweest.

Soms kan ik me er echt druk om maken. En ben ik soms echt wel jaloers! Ik laat dat niet merken, maar soms vreet het echt aan me dat ik die dingen niet zelf kan doen.

Negatieve troost

Eerst troost ik mezelf dan met hun negatieve punten. Op het einde van de maand is er geen geld meer over omdat hun vrienden teveel bier zopen op het feestje dat tot laat in de nacht duurde…. En hehe, ze mochten de boel nadien wel zelf afwassen en opruimen!
Ik wil geen zand tussen mijn tenen, en niet ziek worden van het eten in een land dat ik niet ken. En die éne dag in Disneyland? Daar ben ik heus niet jaloers meer op, want ze staan toch ellendig lang aan te schuiven in de hitte voor één attractie die amper wat minuutjes duurt…

Dankbaarheid

Dan maak ik een rekensommetje van de dingen die ik wél heb:

  • Mijn gezin met een heerlijke man die klaarstaat met zijn stoerheid maar ook zijn trouw.
  • Kinderen die me onvoorwaardelijke liefde schenken.
  • Een huis waar ik na het werk kan thuiskomen, met gezond eten op de tafel. Een plek waar ik warmte ontvang en ik mezelf kan zijn.

Die lijst is misschien klein. Maar kan iedere vrouw met fierheid vertellen dat haar echtgenoot nog haar alles is? Inclusief vlinders in de buik na meer dan tien jaar?
Veel mensen stoefen over hun kinderen, dat doe ik minder. Ik zet ze niet graag op sociale media. Ik waardeer ze enorm, zie ze echt allemaal graag. En ik zal ze niet beliegen, of tekortschieten. Ze zien me nog altijd als mama, en ze weten dat ze bij me terecht kunnen. Kun je die liefde in cijfers uitdrukken?
En jezelf kunnen zijn, je vrij kunnen bewegen in je eigen huis, je eigen veilige plek, is dat ook geen grote waarde?

Mijn rekensom

We gaan niet drie keer in een jaar op reis naar het buitenland. Ieder kind kan niet genieten van de luxe van een eigen laptop. We gaan bewuster om met onze laatste week van de maand geld. En neen, dat laatste nieuwste kleedje uit de solden is ook niet voor mij.

De lijst hierboven is klein, maar het is genoeg voor me. Want het zijn de meest waardevolle dingen. En als ik alles optel? Dan kom ik ook tot 100% = compleet gelukkig!

Coco


Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat om te vertellen wat je van deze gastblog vindt! Je kunt ook zelf contact met Coco opnemen door te mailen naar: anoniemjezelf@gmail.com

Volg:
Nayana

Nayana is oprichtster van Love this Moment en wil met dit platform meer bekendheid creëren over het leven ‘achter de schermen’ wanneer je onzichtbaar ziek bent. Ondanks haar chronische vermoeidheid, staat zij positief in het leven en is zij altijd bereid om anderen te helpen. Haar missie is om licht en positiviteit in de wereld te brengen.

3 Reacties

  1. Pingback: Love your moments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *