Als je chronisch ziek bent, kost het doorkomen van de dag je al veel energie. Maar waar ook een groot deel van de energie in gaat zitten, is het uitleg geven aan anderen. Uitleg over je ziekte, waarom je niet naar dat feestje toe kunt, hoe het nou is om chronisch ziek te zijn. Terwijl je dat zelf soms niet eens echt onder woorden kunt brengen. Hoe fijn is het dan om een plek te hebben waar je lotgenoten kunt vinden die je meteen begrijpen en die hetzelfde meemaken als jij? 

Justliveblog

Justliveblog is een platform voor en door chronisch zieken. Stephanie richtte deze blog een aantal jaar geleden op omdat zij merkte dat er rondom chronisch ziek zijn nog veel taboes heersten. Zij wilde hier verandering in brengen door erover te gaan bloggen. In de loop van de tijd heeft zij een team om zich heen verzameld dat bestaat uit stuk voor stuk mooie mensen met een chronische aandoening.  Zij vinden herkenning en erkenning bij elkaar en ze bloggen regelmatig over hun eigen ervaringen. Zelf maak ik een klein jaar deel uit van dit team en hier ben ik super trots op! Lees hier mijn eerste blog voor Justliveblog.

Community

Sinds kort is er naast de blog zelf ook een Facebook Community opgericht. Dit is een besloten groep waarin je je verhaal kwijt kunt en ervaringen kunt delen. Je hoeft niet bang te zijn dat buitenstaanders mee zullen lezen want de groep is besloten. Het is zo fijn dat anderen precies snappen wat je bedoeld als je ergens mee zit. Door elkaar te helpen en te steunen kunnen we ervoor zorgen dat we positief blijven en de powervrouwen kunnen zijn die zoveel meer zijn dan hun chronische ziekte!

Lid worden

Heb jij ook een chronische ziekte en zoek je een plek waar je terecht kunt voor al je vragen, lotgenotencontact, om je ervaringen te delen en natuurlijk een heleboel lol? Ga dan naar de Facebookgroep Justliveblog.nl Community en meld je aan. De beheerders zullen je dan 3 korte vragen stellen om ervoor te zorgen dat de groep een veilige plek blijft en niet zomaar iedereen eraan kan deelnemen. We hopen je daar te zien!


Wil jij weten hoe je kunt uitleggen hoe het is om een chronische ziekte te hebben? Lees dan de Lepeltheorie.