Hersenspinsels over de lente

Terwijl de ijsbloemen op de ruiten staan, schrijf ik een berichtje over de lente. Ondanks dat het nog zo koud is, kan ik de lente al voelen.

Lente staat voor mij voor warmte, licht, energie, naar buiten gaan, vrijheid. Na al die donkere maanden binnen te hebben doorgebracht, wordt het tijd om mijn vleugels te spreiden en weer op te bloeien. De winter is mijn minst favoriete seizoen, al die donkere dagen en kou zijn niks voor een Aziaat.

Mensen zijn een onderdeel van de natuur. Net zoals de natuur in een winterslaap verblijft, is dat bij mensen ook het geval. Ook wij kunnen niet het hele jaar door in hetzelfde tempo doorgaan. Dat denken wij wel maar we merken ook dat we in de winter sneller vermoeid zijn en wat somberder. Kon ik maar echt een winterslaap houden! Het is goed om een periode jezelf naar binnen te richten en na te denken over alles wat je zou willen doen, broeden op nieuwe ideeën jezelf inpakken met warme dekens en wachten tot de dagen weer langer gaan worden.

Ik voel de warmte van de zon al op mijn huid. Ik zie de eerste bloesems uitkomen, de natuur die ontwaakt na een lange winterslaap. Ik wil mijn cocon uit en opbloeien. Ik wil dingen creëeren, schrijven, tekenen, fotograferen. Ik wil me settelen in ons nieuwe huis. Me laten omarmen door de fijne energie die daar hangt. Wandelingen maken in de natuur en lammetjes aaien. Een mooie tijd staat voor de deur, nog even geduld hebben.

Volg:
Nayana

Nayana is oprichtster van Love this Moment en wil met dit platform meer bekendheid creëren over het leven ‘achter de schermen’ wanneer je onzichtbaar ziek bent. Ondanks haar chronische vermoeidheid, staat zij positief in het leven en is zij altijd bereid om anderen te helpen. Haar missie is om licht en positiviteit in de wereld te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *