Hallo lieve lezers van Love This Moment, ik schrijf vandaag een gastblog! Als eerste zal ik mijzelf even voorstellen. Ik ben Fenna van Kerckhoven, 21 jaar oud, een gezellige, spontane en positieve meid (al zeg ik het zelf). Ik woon in het zuiden van Nederland en ik studeer communicatie. Verder ben ik gek op een goed boek, gezellig shoppen, sushi eten, fotograferen en snowboarden. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in alles wat met sociale media te maken heeft en mag je mij wakker maken voor een reis naar de bergen.

Mijn beperkingen

Maar naast de gezellige meid ben ik ook chronisch ziek. Ik heb een longziekte BPD, daardoor heb ik weinig weerstand. Ik heb ook 30% minder longinhoud en astma, hierdoor ben ik chronisch moe. Ook heb ik drie krommingen in mijn ruggenwervel (scoliose), dit veroorzaakt dagelijks pijn in mijn rug. En ik heb het prikkelbare darm syndroom (PDS) en als laatste ben ik dyslectisch. Het lijkt heel veel en dat is het misschien ik ook wel, maar ik ben ook gewoon Fenna.

Hoe ga ik om met mijn beperkingen

Hoe ga je met je beperkingen om? Dat is een vraag die ik regelmatig krijg. Hoe ik er mee omga, is door middel van te schrijven op mijn blog www.houhetluchtig.nl Omdat ik wil laten zien dat ik, en iedereen, met een beperking meer is dan dat, heb ik Hou Het Luchtig opgericht. Ik laat op een positieve manier zien hoe je met je beperkingen om kunt gaan. Ik ben 2 jaar geleden met mijn blog begonnen, omdat ik meer informatie over mijn beperkingen wilde opzoeken. Maar ik vond alleen maar negatieve informatie, forums en blogs. Waarom vroeg ik mijzelf af? Ik heb een leuk leven, kan van alles doen (met aanpassingen) en ik denk graag in mogelijkheden. Dus, toen ben ik zelf mijn blog Hou Het Luchtig begonnen. Ik schrijf over mijn beperkingen, over situaties uit mijn leven en over hoe ik naar dingen kijk. Allemaal positief, maar wel realistisch, want het is niet niks.

Ik ben niet alleen

Sinds ik mijn blog heb opgericht heb ik mijn beperkingen beter heb kunnen accepteren. Ik ga nu niet zeggen dat ik alles heb geaccepteerd, maar wel beter. Ik ben ook opener over mijn beperkingen geworden en ik heb geleerd om mijn ‘struggels’ beter te delen. Wie had gedacht dat ik zou gaan vloggen…? Ik niet! Maar ik doe het wel, met veel plezier! Ik vind het superleuk om aan anderen te laten zien wat je allemaal wél kunt ondanks je beperkingen. Vloggen, bloggen en sociale media zijn daar superleuke middelen voor. Via sociale media heb ik ook minder het gevoel dat ik alleen ben in mijn situatie. Zo heb ik ook Nayana ontmoet, de oprichtster van deze website. Het geeft mij zelfvertrouwen en kracht om mijn doel, anderen laten zien wat ze wél kunnen, met iedereen te delen via Hou Het Luchtig!

Ik vind het super dat ik een berichtje mag schrijven op Love This Moment, hopelijk jullie ook? Graag lees ik jullie reacties in de comments. Heb je nog vragen aan mij of wil je persoonlijk contact met mij opnemen, stuur dan even een mailtje: info@houhetluchtig.nl. En vergeet niet @houhetluchtig te volgen op Instagram.

Liefs, Fenna