Mijn verzameling snoepjes! Haha, was het maar zo’n feest. Maar deze ‘snoepjes’ zijn wel een stuk gezonder voor mij.

Om mijn lichaam goed te verzorgen en te onderhouden, heeft het de juiste èn voldoende vitamines en mineralen nodig. Omdat de orthomoleculair arts al verteld had dat ik een tekort had aan een aantal belangrijke vitamines en mineralen, ben ik deze dagelijks gaan gebruiken om het tekort weer aan te vullen. Ook gebruik ik extra gezonde producten om mijn energie op te bouwen. Ik zal van elk product kort vertellen wat het is en waarvoor ik het gebruik.

Zakjes en potjes met vitamines.

Vitamine D Forte

  • Ondersteunt de weerstand
  • Voor het behoud van sterke botten en soepele spieren
  • Van belang voor het gebit

Vitamine D wordt aangemaakt onder invloed van daglicht. Wanneer je veel binnen zit of bij mensen met een donkere huid zoals ik, wordt de aanmaak minder en heb je snel kans op een tekort. Van kleins af aan slik in de wintermaanden extra vitamine D, maar toch had ik een flink tekort eraan. Nu gebruik ik dagelijks extra sterke vitamine D capsules. Zonlicht in een potje!

Magnesium

  • Helpt bij vermoeidheid
  • Goed voor spieren en zenuwstelsel
  • Activeert de natuurlijke energie in het lichaam

Om mijn spieren en zenuwen te ondersteunen gebruik ik magnesium. Dit ontspant de spieren en zorgt voor een goed functioneren van de hersenen. Ook geeft het extra energie. Doordat het kauwtabletten zijn, zijn ze makkelijk in te nemen, de smaak is goed.

Vitamine B12

Is goed voor het geheugen, concentratievermogen en de gemoedstoestand. Ik gebruik  hoog gedoseerde tabletten om mijn tekort aan te vullen. Ik moet het innemen in combinatie met foliumzuur zodat de werking extra effectief is. Veel mensen met chronische vermoeidheid hebben een B12 tekort. Mijn arts is voorstander van het dagelijks toedienen per tablet in plaats van een B12 injectie eenmaal in de zoveel weken. Zelf weet ik niet wat beter is, maar ik volg nu haar advies.

Foliumzuur

  • Helpt bij vermoeidheid
  • Het draagt bij aan de vorming van rode en witte bloedcellen

Foliumzuur is vitamine B11. In combinatie met B12 zorgt het voor de aanmaak van rode bloedcellen en de aanmaak van energie.

Vitamine B-complex

Bevat alle B-vitamines en zorgt voor een goede energiehuishouding. Het nadeel aan deze capsules is dat ze best groot zijn dus het doorslikken kost mij altijd enige moeite. Ook krijgt je urine er een felgele kleur van

Probiotica

Levende melkzuurbacteriestammen die in de darmen terecht komen. Een goede darmflora zorgt voor goede weerstand en het goed functioneren van je lichaam. Het maag/darmstelsel wordt ook wel de tweede hersenen genoemd. Door gebruik van medicijnen en antibiotica kunnen ook de goede bacteriën afsterven. Deze kunnen door gebruik van probiotica weer worden aangevuld.

Echinea + Vitamine C

Echinea wordt gemaakt van de echinea purpurea (Rode Zonnehoed). Deze ondersteund de natuurlijke weerstand en kan vooral in de wintermaanden net dat beetje extra weerstand geven tegen griep en verkoudheid. In combinatie met vitamine C wordt het goed opgenomen en werkt het effectief.

Kurkuma Latte Mix

Kurkuma staat bekend als een geneeskrachtig kruid. Het werkt ontstekingsremmend en zorgt voor soepele gewrichten en sterke botten. Ook ondersteunt het het immuunsysteem als antioxidant. Ik voeg een theelepeltje van het poeder toe aan havermelk in de melkopschuimer. Zo wordt het goed gemengd en krijg je een schuimige toplaag. Het is lekker om te drinken.

Energy Superfood Blend

Deze blend bevat verschillende goede voedingsstoffen die de energie doen toenemen en zorgen dat je fitter wordt. Elke ochtend voeg ik een schepje poeder toe aan de havermelk in de melkopschuimer. Het poeder wordt zo goed gemengd en je krijgt een lekker schuim. De smaak is even wennen maar het is zeker niet vies. Ik drink het in plaats van ochtendkoffie.

Matcha

Matcha bevat de voordelen van groene thee maar dan zoveel keer krachtiger. Elke dag maak ik een drank met matcha. Ik maak er een matcha latte van door het te mengen met havermelk of ik meng het met heet water en voeg er een scheutje melk aan toe.

En tenslotte de paracetamolletjes. Die heb ik op het moment elke dag wel nodig voor de pijn in mijn spieren en gewrichten. Maar dat wordt vast beter als het straks wat warmer gaat worden!

Mocht je nog vragen hebben over bovenstaande producten, stel ze gerust!