5 Netflix tips!

The End of the F***ing World

DM6Jf05XcAA6CEB

Twee buitenbeentjes. Jongen denkt dat hij een psychopaat is. Meisje voelt zich thuis overbodig sinds haar ouders zijn gescheiden en haar moeder een nieuw gezin is gestart. Samen besluiten ze om weg te vluchten van huis. Jongen gaat in eerste instantie mee omdat hij het meisje wil vermoorden, hij bedenkt daar allerlei scenario’s voor. Echter in de loop van het verhaal begint hij menselijke gevoelens te ontwikkelen. Meisje wil op zoek naar haar vader en denkt dat dan alles goed zal komen. Zal dat ook zo zijn? Deze serie is zo goed omdat het zo echt is. Je kunt je heel goed inleven in de personages, in de zin van dat je ze begrijpt. Ze zijn niet perfect. Wat is dat eens fijn om te zien nadat zoveel series en personages er zo ‘gelikt’ uitzien. De afleveringen duren maar 20 minuten dus het kijkt lekker weg en je bent zo door de serie heen.

The Crown

the-crownthe-crown-posterthe-crown-spoilerthe-crown-netflix

Deze serie gaat over de Britse Queen Elisabeth. We volgen haar vanaf het moment dat ze als jonge vrouw koningin werd. Nu kun je denken: ‘Geschiedenis, dat zal wel saai zijn.’ Maar dat is het totaal niet. De serie is zo mooi gemaakt, het heeft miljoenen gekost, maar dat is ook te zien. De kleding en omgeving, alsof je echt terugkijkt in de tijd. De personages zijn heel goed gekozen. Ik heb echt respect gekregen voor Elisabeth, hoe ze zich staande wist te houden in een wereld die toen vooral uit mannen bestond. En het is interessant om meer te weten over haar als persoon. Wanneer ik haar nu als oud besje op tv zie, weet ik ook hoe ze ooit begonnen is. De serie bestaat op dit moment uit 2 seizoenen. De afleveringen duren ongeveer een uur.

The Good Place

the-good-place.png

Heb je zin in een echte feelgood serie? Dan is The Good Place een aanrader! The Good Place is een plek waar je heengaat als je dood bent. Echter niet alle mensen gaan naar The Good Place, alleen de mensen die heel veel goeds hebben gedaan op aarde. We volgen Eleanor die kennismaakt met deze plek. Zij komt er al gauw achter dat er een foutje is gemaakt en dat zij eigenlijk in The Bad Place thuishoort. Zal zij dit opbiechten? Alles wat er gebeurd in de serie is niet realistisch maar wel heel humoristisch. De afleveringen zijn ongeveer 20 minuten dus het is een ideale serie om een keer tussendoor te kijken.

Irreplaceable You

Irreplaceable You

Stel je voor dat je heel gelukkig bent met de liefde van je leven. Je leven is perfect en jullie willen gaan trouwen en kinderen krijgen. Dan krijg je plotseling het bericht dat je kanker hebt, ongeneeslijk… Hoe ga je dat verwerken en hoe ga je de laatste maanden van je leven invullen? De hoofdpersoon in deze film gaat heel hard aan het werk om ervoor te zorgen dat haar vriend na haar dood niet alleen achter blijft. Doordat ze hier zo in opgaat vergeet ze te genieten van de momenten die ze nu nog samen hebben. Ik vond het een prachtige film, het zet je aan het denken hoe je zelf zou handelen in zo’n situatie. Ik heb de film gekeken met een lach en een traan.

Sons of Anarchy

maxresdefault.jpg

In deze serie volgen we het wel en wee van een motorclub. Ik heb lange tijd langs deze serie gezapt als ik hem tegenkwam op Netflix. Motorbende, dat is toch niks voor mij. Totdat Bas hem ging kijken en er heel enthousiast over was. Hij zei dat zelfs ik dit kon waarderen omdat er een heel goed verhaal inzit. Uiteindelijk ben ik een aflevering gaan proberen en werkelijk waar, ik vind het goed! Ik ben nu bij seizoen 4. In totaal zijn er 7 dus ik kan nog even vooruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *