Netflixtip: ‘Unrest’

De documentaire ‘Unrest’ staat nu op Netflix. Deze is gemaakt door Jennifer Brea, een jonge vrouw die in de bloei van haar leven was. Na een virusinfectie blijft zij klachten houden die steeds erger worden. Uiteindelijk wordt zij helemaal bedlegerig en brengt zij een groot deel van haar leven door in bed in een donkere kamer.

Zij valt onder de 25% van de personen met ME/CVS die een ernstige vorm van deze ziekte hebben. Voor het maken van de documentaire heeft zij haar leven gefilmd. Hierdoor krijgen we een heel goed beeld wat het inhoudt om zo ziek te zijn. Ook zien we lotgenoten aan het woord. Mensen met wie ze via haar computer contact houdt. Haar doel is om ME/CVS meer bekendheid te geven. Niet alleen bij vrienden en familie maar ook bij instanties. De ziekte wordt nog steeds niet altijd als een ‘echte’ ziekte gezien. Mensen met chronische vermoeidheid krijgen heel moeilijk een uitkering. Vaak wordt het nog gezien als een ‘tussen de oren’ ziekte. Dat vind ik echt ernstig, want we willen niets liever dan fit zijn maar ons lichaam werkt niet mee. De laatste jaren wordt er wel steeds meer onderzoek gedaan naar ME/CVS en kan er aangetoond worden dat er lichamelijk echt wat aan de hand is. De energiehuishouding in de lichaamscellen werkt niet goed waardoor er veel te weinig energie vrijkomt en de cellen moeilijk kunnen herstellen na inspanning.

Ik vond de documentaire heel heftig om te zien. Gelukkig heb ik niet de ernstige variant van de ziekte maar ik herken er wel veel in. Voor iedereen die mensen met chronische vermoeidheid beter wil begrijpen is deze documentaire een ‘must see’.

Volg:
Nayana

Nayana is oprichtster van Love this Moment en wil met dit platform meer bekendheid creëren over het leven ‘achter de schermen’ wanneer je onzichtbaar ziek bent. Ondanks haar chronische vermoeidheid, staat zij positief in het leven en is zij altijd bereid om anderen te helpen. Haar missie is om licht en positiviteit in de wereld te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *