Terugblik op 2017 en plannen voor 2018!

Een jaar geleden schreef ik over mijn bucketlist. Nu lees ik het terug en zie ik dat ik maar weinig dingen heb kunnen afstrepen. Het leven loopt altijd anders dan je verwacht.

Het eerste half jaar was ik voornamelijk bezig met mijn studie en daarna kampten Bas en ik met gezondheidsklachten. Dan ben je vooral bezig met jezelf en is er weinig ruimte voor andere dingen. Maar dat wil niet zeggen dat ik die plannen nu in de prullenbak gooi. Ik pas een aantal dingen aan en schuif ze gewoon door naar komend jaar!

Als ik terug kijk op het afgelopen jaar zijn er ook veel mooie dingen gebeurd. Zo hebben wij een huis gekocht. Zijn we peetoom en peettante geworden van een heel lief, mooi meisje. Ik heb mijn diploma medisch secretaresse gehaald en ben al een stap op weg naar een betaalde baan. En ik ben trots op mijn blog. Afgelopen jaar heb ik er veel tijd en aandacht in gestoken en dat heeft veel mooie artikelen opgeleverd. Naast die artikelen heb ik door het bloggen ook veel nieuwe mensen leren kennen. Mensen die een soortgelijk pad bewandelen als ik. Mensen die mij inspireren en die mij motiveren om door te zetten. Ik hoop een aantal van hen komend jaar eens in real life te mogen ontmoeten. En last but not least, ik ben nog steeds heel blij met Bas. Het was niet altijd makkelijk maar we hebben heel veel steun aan elkaar en begrijpen elkaar. Dat geeft mij heel veel rust en een veilig gevoel. Dankjewel dat jij er bent <3

Aan goede voornemens doe ik niet maar ik heb wel een aantal dingen waar ik me komend jaar op wil richten.

  • Het vinden van een baan. De eerste stappen zijn daarin gezet maar ik hoop dat ik binnenkort ook echt aan de slag kan. Spannend!
  • Van ons nieuwe huis een paleisje maken en verhuizen! Ook daarvoor ligt alles klaar voor de start en in januari gaat het klussen beginnen!
  • Een boek schrijven. Ik heb wel ideeën maar ik wil me eerst verdiepen in hoe ik dit moet aanpakken.
  • Zo doorgaan met bloggen!
  • Bewuster zorgen voor mezelf. Ik leef nu ook best gezond maar ik wil dagelijks wat yoga en meditatie oefeningen doen. Al is het maar een kwartiertje per dag. Gezond eten en op tijd ontspannen. Lief zijn voor mezelf!
  • En tenslotte tijd doorbrengen met de mensen van wie ik hou!

Ik heb nu wel ervaren dat het leven niet draait om geld en status. Zoveel heb ik niet meer nodig om gelukkig te zijn. Ook kan ik me niet meer zo snel druk maken. De meeste problemen maak je zelf en vaak zijn ze zo onbelangrijk als je ze in het grotere geheel ziet. Het leven is te kort om daar je tijd en energie aan te besteden. Ik zie om me heen zoveel mensen die worstelen met hun gezondheid of nare gebeurtenissen. Mijn grootste wens is dat iedereen weer gelukkig wordt.

In het nieuwe jaar ben ik er weer met blogs en mijn lichtpuntjes van de week! Ik wens iedereen een hele goede jaarwisseling en heel veel geluk en gezondheid voor het nieuwe jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *