Een maand geleden was ik bij mijn orthomoleculair arts en uit mijn bloedanalyse blijkt dat mijn lever moeite heeft met het ontgiften van mijn lichaam. Dit is ook een veel voorkomend probleem bij mensen met chronische vermoeidheid. Om de lever te ondersteunen is detoxen erg goed.

Ik ben zelf op zoek gegaan naar een vorm die goed bij mij past. Zo kwam ik bij Tastea. Zij hebben verschillende theemelanges. Eén daarvan is de 30 dagen detox. Deze leek mij wel wat dus ik heb de thee, samen met de Tastea beker besteld.

De thee zal helpen bij het volgende:

 

  • Boosten van je immuunsysteem
  • Verbeteren van de huid
  • Afdrijven van vocht
  • Verminderen van opgeblazen gevoel
  • Ondersteuning bij stress en vermoeidheid
  • Verhogen van je weerstand
  • Ondersteuning bij je stofwisseling
  • Ondersteuning voor een goede nachtrust
  • Onderdrukken van honger gevoel

De detoxthee bestaat uit een ochtendmelange en een avondmelange. De blends zijn 100% natuurlijk en van hoge kwaliteit.

Detox Morning

Groene thee, China gunpowder, goene thee matcha, citroenmelisse, mate green, natuurlijke smaak versterkers (citroen-abrikoos smaak), witte thee (Mao Feng), citroenschil, Mallow, Chinese zwarte thee (Pi Lo Chun Longkou), Paardenstaart,Taraxacum, Spirulina, Guarana.

 

Detox Evening

Appel, Verbena, Balm, natuurlijke smaak versterkers (sinaasappel-mandarijn smaak), sinaasappelschil, Hopbladeren, Tulsi, Calendula, Vrouwenmantel kruid, Valeriaan, bonenkruid.

 

Voor het maken van de thee vul je de beker met 400 ml kokend water. De beker heeft een speciaal zeefje waarin je de theemelange kunt strooien. Echter heb ik deze na één keer al verwijderd omdat ik steeds blaadjes in mijn mond kreeg tijdens het drinken. Ik gebruik nu theefilterzakjes waarin ik een beetje van de theemelange doe. Een paar minuten laten trekken en dan kan de deksel erop. De thee moet dan wel een beetje zijn afgekoeld anders komt er druk op de deksel te staan. In de gebruiksaanwijzing staat dat er 2,5 gram thee moet worden gebruikt. Het is echter lastig bepalen hoeveel dit dan is. Ik vul mijn theezakjes op gevoel. Je hebt per keer maar een klein beetje nodig.

Mijn ervaring met de detoxthee

 

Beide melanges zijn erg lekker. Nu ik ze al bijna 3 weken dagelijks gebruik, heb ik er nog geen genoeg van. De ochtendmelange is door de smaak van citroen erg verfrissend en het geeft je ook echt een oppepper. Het doet niet onder voor een kop koffie. ‘ s Ochtends drink ik meteen een hele beker leeg en in de loop van de ochtend vul ik de beker nogmaals. Ik kan dan hetzelfde theezakje nog gebruiken. De thee blijft lekker lang warm omdat de beker dubbelwandig is. Hij is ook heel handig mee te nemen en lekt niet. De avondmelange is ook heerlijk. De sinaasappelsmaak komt hier goed naar boven.

Ik gebruik de detoxthee nu bijna 3 weken. Dus als er iets zou moeten veranderen in mijn lichaam dan zou ik dat nu wel gemerkt moeten hebben. Wat mij opvalt is dat ik ineens een stuk meer drink. Normaal gesproken zit ik na een kop thee al vol en hoef ik voorlopig niets meer. Maar bij deze melange drink ik de thee zo weg en kom ik dagelijks aan 4×400 ml=1,6 liter thee per dag! Wat mij ook opvalt is dat ik ‘s nachts beter slaap. Ik val snel in slaap en slaap ook goed door. Normaal gesproken kon ik ‘s avonds nog wel een tijd wakker liggen of werd ik ‘s nachts vaker wakker. Ook heb ik minder ‘lekkere’ trek. Of ik mij er echt fitter door voel is lastig te zeggen omdat dit bij mij nogal verschilt per dag. Ik denk dat het binnen in mijn lijf zeker wel zijn werk doet ook al merk je dit niet meteen. Ik ben erg enthousiast over deze thee. Wanneer de detoxkuur is afgelopen ga ik één van de andere blends kiezen. Naast de detoxthee hebben ze ook speciale blends voor een goede concentratie, een verhoogde weerstand, thee voor tijdens je menstruatie of zwangerschap en zelfs seksthee! Voor ieder wat wils!

Tastea, fijn dat ik jullie heb gevonden!