Positiviteitsgoeroe

Zoals jullie wel zien, plaats ik regelmatig quotes over positiviteit. Ook al hang ik dus de positiviteitsgoeroe uit, ik ben zelf echt niet altijd vrolijk. Dat is voor niemand mogelijk.

Het is niet dat je zelf kiest om een dag chagrijnig te zijn. Het overkomt je gewoon. Als je zou mogen kiezen tussen vrolijk zijn of neerslachtig, ja dan zouden er weinig mensen kiezen voor die laatste optie. Hoe je stemming is, hangt van zoveel factoren af. Neem bijvoorbeeld de maandelijkse periode bij vrouwen. Door hun hormonen zijn ze emotioneler en grijpen ze eerder naar chocola. Het is niet zo dat ze daar bewust voor kiezen. Ook het weer kan grote invloed hebben op je stemming. Bij regenachtig weer voelen mensen zich minder vrolijk en wat te zeggen van de meer bekende winterdepressie?

Vallen en weer opstaan

Zelf ben ik vaak vrolijk maar al een tijdje voel ik me dagelijks erg moe en heb ik pijn in mijn lichaam. Dan valt het niet altijd mee om positief te blijven. Ik betrap mezelf er soms op dat ik aan het zwelgen ben in zelfmedelijden. Ik weet ook wel dat ik daar niks mee opschiet en de situatie niet veranderd. Ik ga er mezelf eigenlijk alleen maar meer door in de weg zitten. Soms is het best fijn en je moet je die momenten ook toestaan. Maar ik moet oppassen dat ik er niet in blijf hangen. Als ik de puf heb dan geef ik mezelf die spreekwoordelijke schop onder de kont en anders doet mijn vriend dit wel. Dat klinkt misschien onvriendelijk maar ik vind het heel fijn dat hij dit doet. Dat geeft vaak net de steun om weer op te krabbelen en verder te gaan.

Ik heb een periode regelmatig gemediteerd. Nu ik dit al een tijd niet meer heb gedaan, merk ik dat in onrustiger ben in mijn hoofd en me dingen meer aantrek. Hoog tijd dus om dit weer onderdeel van mijn dag te maken. Bijvoorbeeld net na het wakker worden om de dag rustig te starten. De quotes die ik plaats, maken mij steeds weer bewust van mijn levenshouding. Een stukje reflectie dus. Ik hoop dat jullie dit ook zo ervaren.


Waarom het oké is om even niet oké te zijn.

Volg:
Nayana

Nayana is oprichtster van Love this Moment en wil met dit platform meer bekendheid creëren over het leven ‘achter de schermen’ wanneer je onzichtbaar ziek bent. Ondanks haar chronische vermoeidheid, staat zij positief in het leven en is zij altijd bereid om anderen te helpen. Haar missie is om licht en positiviteit in de wereld te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *