E-bike

Ja mensen, ik hoor nu onofficieel bij de oude garde, want ik heb een elektrische fiets! Zo’n fiets waar je tegenwoordig bijna alle oudere mensen mee ziet rond toeren. Ik begrijp nu waarom Bas en ik tijdens onze schaarse fietstochtjes steeds werden ingehaald door hordes oudjes. Zo’n elektrische fiets kan echt hard! (Excuses als ik nu mensen beledig door ze oud te noemen)

Voor mij is het een ideale oplossing, aangezien ik met een gewone fiets zoveel inspanning moet leveren dat ik niet ver kom en dan ook nog eens buiten adem en bezweet ben. Niet echt ontspannen fietsen.

Gisteren hebben Bas en ik een proefrit gemaakt op een e-bike en ik stond versteld hoe fijn dat is! Voor ik het wist hadden we een uur gefietst en ik kon gewoon praten tijdens het fietsen.

IMG_0364

Hier een charmante actiefoto van mij op de fiets 🙂

Deze fiets waarop ik de proefrit maakte, hebben we ook gekocht. Het is een tweedehands Giant. Zo kan ik eerst een tijdje proberen of het echt wat voor mij is voordat we een dure nieuwe kopen.

Voor de e-bike kenners onder ons. De fiets heeft een voormotor, 8 versnellingen, dubbele accu en een soort kracht aandrijving. Wanneer de pedalen maar iets in beweging komen schiet je al naar voren! Vergelijk het maar met een snelle auto die snel optrekt. Wel even uitkijken als ik bij een stoplicht sta zodat ik geen medefietsers ondersteboven rijd.

Vanmiddag wordt mijn fiets thuisbezorgd door de ouders van Bas en dan kan ik daarna meteen een rondje maken. Fijn weer wat beweging in de buitenlucht!

Ik zal de komende tijd wat foto’s delen waar ik ben geweest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *