Persoonlijk

Voetreflexologie

De voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uitgaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten. De voetzool wordt ingedeeld in zones die corresponderen met delen in het lichaam. Massage van deze zones herstelt of onderhoudt een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam.

Aan de voetzool kan gevoeld worden met welk orgaan er iets aan de hand is. Volgens de reflexologie zou energiedoorstroming de basis zijn van onze gezondheid en is ziekte het gevolg van energieblokkeringen. De energiebanen zouden we op ongeveer 800 punten in ons lichaam kunnen beïnvloeden. Ook accupunctuur gebruikt deze punten.

 

Waarom vertel ik nu al deze informatie? Omdat ik geloof in het effect dat voetreflexologie kan hebben op een mens. Zelf heb ik vandaag mijn derde behandeling gehad. Ik ben de behandelingen gaan volgen omdat ik van alles wil proberen om mijn energieniveau te verhogen. Ik ben nieuwsgierig naar het effect van verschillende therapieën op mijn lichaam. De behandelingen worden door mijn ziektekostenverzekeraar volledig vergoed (aanvullende verzekering). Mochten de behandelingen geen effect hebben dan weet ik dat. Het is het proberen waard!

Mijn behandelingen

Tijdens de eerste afspraak heeft de therapeute een lange vragenlijst met me doorgenomen. Deze vragen gingen in op mijn ziektegeschiedenis, mijn leefstijl, voeding, gewoontes en dagelijkse bezigheden. Om een zo volledig mogelijk beeld van mij te krijgen. Wat ik opmerkelijk vond is dat zij veel inging op het feit of er voor periodes van ziekte een ingrijpende gebeurtenis heeft plaatsgevonden of een periode van stress. In de alternatieve geneeskunde wordt zo’n stressvolle periode vaak gezien als een ‘uitlokker’ van ziekte. Tijdens de tweede behandeling werden mijn voeten in kaart gebracht. De therapeute ging elk plekje van mijn voeten langs en drukte op bepaalde punten (zie de kaart hierboven). Ik moest per punt aangeven hoeveel pijn het mij deed. De plekken die erg pijnlijk zijn, geven aan dat daar een verstoring of blokkade is. Daar gaat ze tijdens de behandelingen extra aandacht aan geven. Zo heb ik al een tijd last van mijn rechterschouder. Toen zij op het schoudergebied op mijn rechtervoet drukte (punt 5) deed dit ontzettend pijn. Zo waren er nog meer gebieden pijnlijk die precies overeen kwamen met mijn klachten. De derde behandeling was gelukkig niet zo pijnlijk. Een voetmassage die ongeveer 45 minuten duurde. Heerlijk! Ik voelde me ook heel energiek na de tijd. Tot zover ben ik heel positief over de behandelingen, ik hoop dat mijn energie weer goed gaat stromen. Dit zal ik binnen nu en drie weken wel moeten gaan merken. Ik ben benieuwd!

Nayana

Nayana is oprichtster van Love this Moment en wil met dit platform meer bekendheid creëren over het leven 'achter de schermen' wanneer je onzichtbaar ziek bent. Ondanks haar chronische vermoeidheid, staat zij positief in het leven en is zij altijd bereid om anderen te helpen. Haar missie is om licht en positiviteit in de wereld te brengen.

Dit vind je misschien ook interessant

Populaire berichten

1 Comment

  1. […] jullie misschien wel weten, probeer ik graag alternatieve geneeswijzen uit. Zo heb ik al voetreflexologie, orthomoleculaire therapie en haptotherapie gedaan. Deze doe ik vaak in de winter om de donkere […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *