Sushi!

Donderdagavond hebben we samen met Bas’ ouders en broertje bij de Japanner gegeten om hun 40 jarig huwelijk te vieren. Bas en ik zijn dol op Japans eten en je kunt ons wakker maken voor echt goede sushi. Ook die avond was het weer echt genieten.

We hebben het verrassingsmenu gekozen en kregen allerlei heerlijke gerechten voorgeschoteld. Hieronder zie je welke.

IMG_3992

Boven: sashimi van zalm, tonijn, makreel, zoet water garnalen, coquilles, oesters en nog een vis waarvan ik de naam kwijt ben. De oesters hebben Bas en ik netjes opgegeten maar ik kan ze niet lekker vinden. 

Onder: de ‘hidden dragon roll’. Dit is de favoriet van Bas. De rol is gevuld met gefrituurde garnaal en bovenop ligt paling met een heerlijke saus. 

IMG_3991

Boven: sushi met tonijntartaar, avocado, wasabi eitjes en gegarneerd met tempura beslag en een frisse saus. 

Onder: sushi gevuld met zalm en bovenop ligt avocado met tempura beslag en een saus. 

IMG_3990

Dit is de ‘flaming roll’. Hij wordt in folie op tafel gezet terwijl het vuur nog brand. Een echte aandachttrekker! Door het vuur heeft de sushi een heerlijke rooksmaak. 

IMG_3993

Boven: stukjes vlees van de Wagyu koe! Dit zijn speciale koeien. Ze worden elke dag gemasseerd en krijgen bier te drinken. Dit zorgt ervoor dat het vlees heel mals wordt en dat proef je zeker! 

Onder: stukjes varkensvlees op een bedje van groene thee noedels. Gegrilde zeebaars. 

IMG_3995

Links: dit is een carpaccio van Wagyu vlees. 

Rechts: groente en vis in tempura beslag. 

IMG_3994

Boven: het toetje! Allerlei soorten ijs en vruchten, dat ging er nog wel in!

Onder: soep van zalmbouillon met daarin stukken kabeljauw en groente. 

Ik zal niet vergeten te vertellen waar we zijn geweest. Restaurant Tao in Enschede. Een sfeervol restaurant en de bediening is vriendelijk en goed. Niks op aan te merken en natuurlijk complimenten voor de kok!

Volg:
Nayana

Nayana is oprichtster van Love this Moment en wil met dit platform meer bekendheid creëren over het leven ‘achter de schermen’ wanneer je onzichtbaar ziek bent. Ondanks haar chronische vermoeidheid, staat zij positief in het leven en is zij altijd bereid om anderen te helpen. Haar missie is om licht en positiviteit in de wereld te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *