Ontbijttip: havermout met rode vruchten

Wat heb je nodig

  • 250 ml melk of amandelmelk
  • aardbeien, frambozen of bosvruchten, hoeveelheid naar eigen smaak
  • 3 grote eetlepels havermout
  • eventueel honing

Bereiden

Breng de melk aan de kook in een pannetje. Voeg de havermout toe. Roer goed door en laat 1 minuut doorkoken. Zelf vind ik het lekker om het fruit ook even mee te laten koken, dan krijgt de havermout bovenstaande rode kleur, maar je kunt deze ook op het laatst toevoegen. Voor extra smaak kun je wat honing toevoegen.

Informatie

Havermout is heerlijk als ontbijt of tussendoortje. Door de vele vezels die het bevat, voelt je maag lang ‘vol’. De koolhydraten worden langzaam afgegeven aan het bloed en voorkomt daarmee een snelle piek in de bloedsuikerspiegel. Havermout bevat antioxidanten, deze beschermen je lichaam tegen schade van buitenaf of tegen schadelijke producten die bij de stofwisseling ontstaan. Je kunt volop variëren door verschillende soorten fruit toe te voegen, gehakte noten of gedroogde vruchten zoals abrikoos of pruimen. Een beetje pure chocolade erdoor is ook een traktatie!

Amandelmelk is een goed en lekker alternatief voor koemelk. Ideaal voor mensen met een lactose intolerantie. Bij de meeste supermarkten is het te verkrijgen. Kies wel voor de unsweetened variant want in de gewone zit veel suiker verwerkt. In amandelmelk zitten veel vitaminen en mineralen en daardoor is het erg gezond. Het bevat de vitaminen B1, B2, B6 en E en daarnaast de mineralen ijzer, calcium, kalium, fosfor, magnesium, zink, koper, chroom, mangaan en selenium. Daarnaast zit het vol met de juiste vetten en veel proteïne. Mensen met een notenallergie mogen geen amandelmelk drinken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *