Herfstrisotto met paddestoelen en pompoen

Dit recept komt uit het Voedselzandloper kookboek.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 300 gram voorgekookte quinoa
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram paddestoelen
  • 200 gram pompoen
  • 1,5 citroen
  • 400 ml bouillon
  • Scheutje witte wijn
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Snij de pompoen in stukjes en kook deze ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Pompoen stukjes zijn ook voorgesneden te koop in het koelvak van de supermarkt.
  • Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie totdat hij glazig ziet.
  • Pers de knoflook uit en voeg deze toe.
  • Snij de paddestoelen in stukken en bak deze tot ze gaar zijn.
  • Voeg de quinoa toe en blus af met een scheutje witte wijn.
  • Voeg nu op laag vuur beetje bij beetje de bouillon toe, totdat alle bouillon is opgenomen.
  • Was de citroen, rasp het gele gedeelte van de schil en voeg dit bij de risotto.
  • Pers de citroen uit en meng het sap door de risotto.
  • Meng de gare pompoen stukjes door de risotto en tenslotte de Parmezaanse kaas.
  • Schep de risotto op borden en garneer met wat Parmezaanse kaas en een schijfje citroen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *