Food & Recepten

Herfstrisotto met paddestoelen en pompoen

Dit recept komt uit het Voedselzandloper kookboek.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 300 gram voorgekookte quinoa
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 gram paddestoelen
  • 200 gram pompoen
  • 1,5 citroen
  • 400 ml bouillon
  • Scheutje witte wijn
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  • Snij de pompoen in stukjes en kook deze ongeveer 20 minuten tot ze zacht zijn. Pompoen stukjes zijn ook voorgesneden te koop in het koelvak van de supermarkt.
  • Pel en snipper de ui en fruit deze aan in wat olijfolie totdat hij glazig ziet.
  • Pers de knoflook uit en voeg deze toe.
  • Snij de paddestoelen in stukken en bak deze tot ze gaar zijn.
  • Voeg de quinoa toe en blus af met een scheutje witte wijn.
  • Voeg nu op laag vuur beetje bij beetje de bouillon toe, totdat alle bouillon is opgenomen.
  • Was de citroen, rasp het gele gedeelte van de schil en voeg dit bij de risotto.
  • Pers de citroen uit en meng het sap door de risotto.
  • Meng de gare pompoen stukjes door de risotto en tenslotte de Parmezaanse kaas.
  • Schep de risotto op borden en garneer met wat Parmezaanse kaas en een schijfje citroen.

 

Nayana

Nayana is oprichtster van Love this Moment en wil met dit platform meer bekendheid creƫren over het leven 'achter de schermen' wanneer je onzichtbaar ziek bent. Ondanks haar chronische vermoeidheid, staat zij positief in het leven en is zij altijd bereid om anderen te helpen. Haar missie is om licht en positiviteit in de wereld te brengen.

Dit vind je misschien ook interessant

Populaire berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *