Gebakken aubergine met tonijn en tomaat!

Benodigdheden

  • een halve aubergine in plakken
  • 2 tomaten in blokjes
  • een blikje tonijn
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • knoflookpoeder
  • yoghurt

Bereiden

Schenk een beetje olijfolie in een koekenpan en leg de aubergineplakken hierin. Besprenkel deze ruim met olijfolie en bestrooi met peper, zout en knoflookpoeder. Draai ze na een tijdje om en breng ook deze kant op smaak met olie, peper, zout en knoflook. Bak de plakken totdat ze zacht zijn en een bruine kleur hebben.

Breng de tomatenblokjes op smaak met wat zout. Haal de tonijn uit het blik en prak deze fijn met een vork. Doe een scheutje yoghurt bij de tonijn zodat deze smeuïg wordt en breng verder op smaak met peper en zout. Voeg de tomatenblokjes bij de tonijn en roer goed door elkaar.

Leg de aubergineplakken op een bord en schep daarop het tonijnmengsel. Lekker als lichte lunch!

IMG_4170[1]

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *