Boekweitpannenkoekjes met amandelpasta

Voor 4 pannenkoeken

  • 300 ml (plantaardige) melk
  • 250 gram boekweitmeel
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • olie

Meng meel, melk, eieren en zout met een garde tot een egaal beslag. Bak hiervan de pannenkoeken. Bestrijk de pannenkoeken met amandelpasta.

Informatie

Boekweit is een kruidachtige plant, de vruchtjes lijken op graankorrels en worden op dezelfde manier in voeding verwerkt als graan. Het is rijk aan koolhydraten, vezels, vitamine B1 en B6 en verschillende mineralen zoals magnesium. Omdat het geen graan is bevat het geen gluten en is het dus geschikt voor mensen met coeliakie.

Notenpasta is gezonder dan pindakaas. Deze potjes pindakaas zitten vaak vol met suikers en chemische toevoegingen. Daarbij is de pinda geen noot maar een peulvrucht. Notenpasta bevat deze toevoegingen niet omdat ze worden verkocht in natuurwinkels of in het natuurproductenschap in de supermarkt. Dit zegt natuurlijk niet altijd alles, maar in de meeste gevallen zijn deze producten echt gezonder. Notenpasta kan zoals de naam al zegt, gemaakt zijn van alle soorten noten. De meest voorkomende zijn amandelpasta of hazelnootpasta. Het is iets droger dan pindakaas en doordat er geen emulgatoren inzitten ontstaat er een laagje olie bovenop de pasta. Dus voor gebruik even goed doorroeren.

IMG_5008[1]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *