De Nationale Gezondheidsbeurs

Van 11 t/m 14 februari was in de Jaarsbeurs in Utrecht de jaarlijkse gezondheidsbeurs. Met 40.000 bezoekers en 300 exposanten is dit de grootste consumentenbeurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl.

De thema’s variëren van eten&drinken, beauty, sport, medisch&gezondheid tot body&mind, ehealth en technologie.  Genoeg onderwerpen om nieuwe kennis op te doen, uit te proberen of te proeven.

Ik ben op zaterdag met mijn vriendin Krista geweest. Via station Utrecht Centraal is de Jaarsbeurs te voet zeer goed bereikbaar.

Hieronder een sfeerimpressie.

IMG_5902[1]

Hoelahoepen is een nieuwe fitnessrage. Het versterkt je buik, rug en beenspieren en verhoogt je conditie. 10 minuutjes per dag is al voldoende om resultaat te boeken!

IMG_5910[1]

Deze leuke vlierbes hoorde bij de stand van Sambucol. Vlierbes helpt erg goed om je afweer te versterken. Om ziekte te voorkomen maar ook om sneller te herstellen na ziekte.

IMG_5905[1]

Dit is chefkok Mathijs. Ook wel bekend van Mathijs Maaltijdbox. Hij gaf een live cooking presentatie over ontbijtgerechten.

YogiTea541x412

Bij de stand van YogiTea moest ik natuurlijk wat pakjes inslaan!

 

Lekkerineenpotje2541x412

Lekkere crèmes die je kunt uitproberen en daarna natuurlijk wat kopen.

 

Gezondheidsbeurs_2015-464541x412

Overal waren stands waar je jezelf kon laten testen, zoals hier het cholesterol.

 

Magnesiumolie

Wat mij opviel was dat er veel stands waren met magnesium producten. Met name de olie werd veel geprezen. Ik wist al dat magnesium erg goed voor je is en dat veel mensen hier een tekort aan hebben. Maar de olie kende ik nog niet, het schijnt via je huid veel beter te worden opgenomen dan via tabletten.

Symptomen van magnesiumtekort kunnen zijn:

  • Aritmie van je hartslag: abnormaal hartritme
  • Trombo-embolische aandoeningen: bloedstollingsproblemen en/of vaatafsluiting door bloedstolsels
  • Allerhande afwijkingen binnen de stofwisseling (qua spijsvertering, transport van voedingsstoffen, opbouw van cellen etc.)
  • Verzwakt immuunsysteem: minder weerstand, dus extra vatbaar voor ziekteverwekkers zoals pathogene virussen, bacteriën & schimmels o.a. de ziekte van Lyme.
  • Aandoeningen van het autonome zenuwstelsel, welk verantwoordelijk is voor inwendige orgaanfuncties zoals ademhaling, hartslag, spijsvertering, schildklierwerking en bloeddrukregulatie.
  • Chronische ziekten zoals ME, MS, chronisch vermoeidheidssyndroom, fybromyalgie e.v.a.

Ik ben benieuwd of ik effect zal merken als ik het ga gebruiken dus ik heb een zelfdiagnose pakket besteld. Hierin zitten badkristallen en olie. Na een maand heb je een goede indicatie of je verschil merkt met hoe je je voelde vóór het gebruik van de magnesium producten.

Toepassing magnesium olie

Druk afhankelijk van welke hoeveelheid magnesium je nodig hebt op de verstuiver en breng de magnesium aan op armen, benen, buik, oksels en waar je het maar aan wilt brengen. Hierbij is een lichte tinteling en een warm gevoel volkomen normaal, daarna licht inmasseren. Voor een optimaal effect verdeel je de benodigde hoeveelheid magnesium olie over de dag.  Zo kun je bijvoorbeeld de olie in de morgen, tussen de middag en in de avond  aanbrengen. Gebruik hiervoor ca. 20 sprays per dag. Na 3 weken zul je een (lichte) verbetering van je klachten moeten voelen.

Toepassing magnesium voetbad

De voeten moeten in ieder geval tot aan de enkels worden ondergedompeld in het voetbad. De temperatuur van het water moet rond de 37 graden Celsius zijn. De duur van het voetbad moet tenminste 20 minuten zijn. Onderzoek heeft aangetoond dat een tekort aan magnesium effectief en snel kan worden aangevuld met een dagelijks voetbad.
Bij een zelfdiagnose magnesium pakket wordt een maximaal magnesiumpercentage van  ca. 1% aangeraden. De aanbevolen hoeveelheid voor een voetbad is dan:
5 liter water met 125 g magnesiumchloride kristallen. Neem gedurende 3 weken 2 voetbaden per week.

Over een maand zal ik mijn ervaring hier delen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *