Vroeger moest ik op een bruiloft weleens meedoen aan een Alfabet. Dan kreeg ik een letter toegewezen en moest daarbij een woord en daarbij behorende uitleg bedenken die betrekking had op degene die het feest gaf.

Het was wel een leuke manier om iets te weten te komen over iemand! Ik heb zelf nu ook een Alfabet bedacht. Bij elke letter hoort een woord dat iets over mij zegt.

A – Aardbei

Aardbeien vind ik heerlijk! Vroeger hadden we deze in grote hoeveelheden in eigen tuin staan en in de zomer kon ik elke dag verse aardbeien plukken. Deze smaken zo anders dan degene die je in de supermarkt kunt kopen. Ik heb een foto van mij als peuter waar ik tussen de aardbeiplantjes zit met een leeg bakje voor me. Nu is het verhaal daarbij dat dit bakje eerst vol zat met aardbeien. Mijn moeder was toen even weggelopen en toen ze weer terugkwam had ik alle aardbeien opgegeten. Ja een smulpaap was ik toen dus al:-)

B – Bas

Bas is al bijna tien jaar mijn vriend en maatje for life. We hebben samen al veel meegemaakt in die tijd, leuke en minder leuke dingen. Maar nog steeds bij elkaar. Hij kent mij bijna beter dan ik mezelf ken. We kunnen samen lachen en gek doen maar ook serieus zijn. Hopelijk mogen we zo samen oud worden.

C – Cupcakes

Sinds een jaar of vijf sta ik bekend als Cupcake Diva. Ik bak en decoreer de mooiste en lekkerste cupcakes. Op mijn Facebook- en Instagrampagina Cupcake Diva zijn ze allemaal te bewonderen maar ook op Happymindstyle heb ik er een aantal staan. De laatste tijd heb ik niet zoveel meer gebakken. Tja, ze moeten ook altijd worden opgegeten en zelfs cupcakes kunnen op den duur saai worden. Dus ik maak ze nu nog voor speciale gelegenheden of op bestelling voor bijvoorbeeld een verjaardag.

D – Dieren

Ik hou van dieren. Nouja, veel dan, spinnen en andere insecten mogen ver uit mijn buurt blijven. Vroeger thuis hadden wij altijd dieren. Mijn vader is paardengek en heeft altijd eigen paarden gehad die elk jaar een veulentje kregen. Op mijn zevende verjaardag kreeg ik mijn eerste cavia, Knorretje. Deze leefde echter niet zo heel lang, een paar jaar geleden kwam ik erachter dat ik deze cavia per ongeluk heb dood geknuffeld… Daarna kreeg ik cavia Floddertje en weer later kwamen Moppie en Vlekkie. Ook hebben we nog een aantal honden gehad, Dide, Bowie en Isha. Toen ik bij Bas ging wonen wilde ik ook graag weer een huisdier. Ik dacht klein te beginnen met een hamster, zo kon Bas er ook aan wennen. Deze maakte echter zo’n herrie ‘s nachts dat ik hem op Marktplaats heb gezet. Daarna kwam cavia Bruce Lee. Deze hebben we gehad totdat hij oud was en stierf. Toen kwam konijn Kees, deze werd echter na een paar maanden ingeruild voor zijn broertje Rocky. Ik smelt altijd als ik schattige dierenfilmpjes zie, bijvoorbeeld van panda’s. Dus ja, dieren maken mij blij.

E – Eten

Never not eating. Deze uitspraak past wel bij mij. Ik hou van eten. Foodie is de hippe naam hiervoor. Mijn moeder had vroeger geluk met me want ik lustte alles. Ik heb wel een voorkeur voor gezonde maaltijden. Met een pizza of McDonalds maak je mij niet zo blij. Helaas ben ik klein en zie je elk extra pondje meteen, dus ik moet ook wel opletten dat ik niet te veel eet. Maar zoals je op deze blog ook kunt zien, vind ik koken erg leuk en maak ik veel lekkere en gezonde gerechten zelf.

F – Films en series

Netflix, wat een goede uitvinding! Voor een klein bedrag per maand kan ik zoveel series en films kijken als ik maar wil. Ik hou van veel soorten series en films: drama, comedy, animatie en thrillers. Zolang het maar geen harde actiefilms zijn of horror. Hoewel, de Walking Dead vond ik erg goed, na een tijdje wen je aan de zombies. Op dit moment kijk ik Gilmore Girls weer. Tien jaar geleden heb ik deze serie ook gekeken en het blijft gewoon leuk. Samen met Bas kijk ik series zoals House of Cards, Game of Thrones, The Blacklist, Suits en The Following. Mijn favoriete film aller tijden is denk ik wel Titanic, deze heb ik ruim tien keer gezien en hij blijft mooi.

G – Geduld

Als ik mensen vraag wat een belangrijke eigenschap van mij is dan hoor ik vaak geduld. Tijdens mijn werk in de zorg was deze rustige uitstraling ook mijn kracht. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij en weten dat ik naar hen luister. Natuurlijk denk ik ook weleens, schiet nou eens op, maar dit zie je niet aan mij.

H – Happymindstyle

Mijn site! Ik ben deze ruim een jaar geleden begonnen. Eerst schreef ik voornamelijk voor mezelf en een klein groepje vrienden en familie. Maar mijn doel is om het de komende tijd uit te breiden en meer bezoekers te trekken. Ik ben nu aan het leren hoe dat precies in zijn werk gaat. Ik wil andere mensen beïnvloeden met een positieve mindstyle.

I – Iphone

Ja ik moet bekennen dat ik niet goed zonder mijn Iphone kan. Ik gebruik hem veel om te appen met vrienden en familie en verder kijk ik regelmatig op internet, Facebook of Instagram of speel een spelletje WordFeud.

J – Jumbo

Hallo Jumbo! Sinds kort hebben we de Appie vaarwel gezegd door weer naar de Jumbo te gaan. Dit scheelt nogal veel in de kosten en ik vind het zonde om steeds zoveel uit te geven aan boodschappen. Helaas is de Jumbo in Wierden niet zo’n fijne winkel, erg klein en krap. Maar ach, voor die twee keer in de week dat ik er kom is dat wel te doen😉

K – Konijn

Ja Rocky is al eens voorbijgekomen op deze site. Ons konijn. Nieuwsgierig, ondeugend, actief, lui, grappig en een vreetzak. Sinds kort weet hij dat hij vanaf de grond op de bank kan springen, hij leert zijn eigen grenzen ontdekken.

L – Lezen

Lezen is een geliefde hobby van mij. Van kind af aan las ik al erg veel en dit is altijd zo gebleven. Met vriendinnen wissel ik tips uit en de boeken haal ik in de bieb of koop ik via bol.com. Nu heb ik sinds kort de app Goodreads waarin ik precies kan bijhouden wat ik allemaal heb gelezen en welke boeken er nog op mijn verlanglijstje staan, deze kun je ook handig delen met vrienden. Ik hoef me nooit te vervelen want er ligt altijd wel een boek op me te wachten. Ik lees er ook een aantal tegelijk, zo heb ik er altijd wel een die past bij waar ik zin in heb.

M – Meelevend

Ik ben een gevoelig persoon en kan me daardoor goed inleven in anderen. Ik ben geïnteresseerd in andere mensen en hoe het met hen gaat.

N – Nayana

Nayana is mijn naam. Deze naam heb ik in Sri Lanka van mijn moeder gekregen en bij mijn adoptie heb ik deze naam mogen behouden. Alleen de uitspraak is nu een beetje anders. Nayana betekent ‘mooie ogen’. Als ik dit tegen mensen zeg dan kijken ze meteen naar mijn ogen en zeggen dat dat wel klopt! Mijn naam is ook een mooie gespreksopener, vaak vragen mensen waar de naam vandaan komt en daar kan ik veel over vertellen. Ik ben trots op mijn naam!

O – Oldenzaal

De geboorteplaats van Bas. Voordat ik hem kende was ik er nog nooit geweest maar het is een mooie, gezellige plaats in Twente.

P – Penvriendinnen

Een tijd terug heb ik een artikel geschreven over penvriendinnen. Ik schrijf al jarenlang met een aantal vriendinnen. Op dit moment heb ik vier penvriendinnen. Met twee van hen schrijf ik al ruim tien jaar, maar ik heb hen nog nooit in real life ontmoet. Dat is best bijzonder in deze tijd. De andere twee vriendinnen ken ik wat minder lang maar ook met hen schrijf ik regelmatig. Het is altijd weer een feestje om een vrolijke envelop op de deurmat te vinden. Veel leuker dan een van de vele e-mails in je inbox toch!?

Q – Quotes

Quotes vind ik inspirerend en ik krijg er een positief gevoel van. Ik gebruik regelmatig quotes op mijn site om zo ook anderen te inspireren. Het lijkt mij een uitdaging om ook zelf quotes te bedenken.

R – Roze

Ik ben een echt meisje-meisje en mijn favoriete kleur is roze. Nu is niet mijn hele huis of garderobe roze gekleurd maar ik kan bijvoorbeeld wel iets kopen alleen omdat het roze is en er schattig uitziet zoals bijvoorbeeld, oorbellen, een kaars of een schrift. Deze site is daar ook het bewijs van 😃

S – Sri Lanka

Sri Lanka is het land waar ik geboren ben. Op de leeftijd van vijftien maanden ben ik door mijn lieve Nederlandse ouders geadopteerd. Elk jaar vier ik de dag waarop ik in Nederland aankwam, dit is een soort van tweede verjaardag. Ik ben dankbaar dat ik hier kon opgroeien en zoveel kansen heb gekregen. Wie weet hoe het met mij zou gaan als ik daar was gebleven! Sri Lanka is een prachtig land. Al twee keer heb ik er doorheen mogen reizen en veel mooie ervaringen en herinneringen opgedaan.

T – Tao

Ons favoriete restaurant in Enschede! Het is een Japanner en ze hebben daar echt de lekkerste sushi die ik ken! Je betaalt er ook wel voor maar dat is het echt waard. We hebben al regelmatig vrienden en familie meegenomen en iedereen gaat weer enthousiast naar huis, zelfs degene die niet zo van vis houden 😃

U – Uitverkoop

Het is weer de tijd van het jaar, uitverkoop! Een mooie gelegenheid om wat kleding in te slaan die ik normaal gesproken te duur vind. Tegenwoordig shop ik vaak online, dat scheelt me heel veel energie. Thuis kan ik op mijn gemak alles passen en wat niet goed is breng ik weer terug naar het postkantoor. Sommige mensen vinden dit maar lastig maar ik ben er blij mee. De pakketbezorger ken ik ondertussen erg goed want hij komt regelmatig een pakje afleveren. Naast kleding bestel ik ook vaak boeken bij bol.com. Ik blijf een zwak houden voor echte papieren boeken, mijn e-reader gebruik ik nauwelijks.

V – Vrijwilligerswerk

Iets wat ik graag doe. Tijdens mijn opleiding verpleegkunde ben ik al eens meegeweest met Zonnebloem vakanties en als begeleider bij vakanties voor autistische kinderen en hun familie. Op dit moment werk ik een halve dag op een dagopvang voor ouderen. Hier help ik mee met spelletjes doen, een wandeling maken, koken of gewoon een gezellig praatje maken. Daarnaast geef ik twee middagen taalles aan mijn vaste taalmaatje. Zij moet nog haar inburgeringsexamen halen en hiervoor oefenen we veel in lezen, spreken en luisteren. Vrijwilligerswerk is vooral erg dankbaar werk. De mensen zijn echt blij met wat je voor hen doet. Ik hoop dat ik altijd wel wat kan blijven doen.

W – Wierden

Acht jaar geleden zijn Bas en ik in Wierden komen wonen. Daarvoor kenden wij Wierden alleen van horen zeggen. Omdat we hier een leuk nieuwbouwproject zagen zijn wij eens door Wierden gereden en vonden het een leuk dorp, op basis van dit ritje hebben wij ons huidige huis gekocht en het bevalt nog steeds supergoed hier! Ik zou er zelfs niet meer weg willen.

X – Xenos

Ja wat kan ik hierover zeggen. Ik wist zo niks anders te verzinnen bij deze letter 😃 Maar om de Xenos niet helemaal af te schrijven, ik vind het een leuke winkel! Ik loop er graag even naar binnen en koop er dan altijd wel wat, een leuke accessoire voor in huis of een pakje thee. Helaas heeft Wierden geen Xenos, of moet ik zeggen, maar goed dat Wierden geen Xenos heeft😉

Y – Yoga

Yoga is een sport die ik wel kan beoefenen. Je kunt het zo intensief maken als je zelf wilt maar ondertussen train je wel je hele lichaam. Als ik zeg dat ik aan yoga doe dan hebben mensen daar vaak een beeld bij van stil zitten in meditatiehouding, zweverig in hun verbeelding. Maar dit mediteren is maar een klein onderdeel van de yogales. Door yoga krijg je een krachtig, leniger en slanker lichaam en daarbij zorgt het voor rust in je lichaam en geest. Ik volg elke week een yogales en probeer tussendoor ook oefeningen te doen. Hier voel ik me goed bij.

Z – Zus

Geluk is een geweldige zus hebben. En die heb ik! Mijn zusje zag ik voor het eerst op Schiphol. Ik was toen vier jaar en had net drie weken bij mijn oom en tante gelogeerd zodat mijn ouders mijn zusje konden ophalen uit Sri Lanka. Nu achteraf moet dat een heel bijzonder moment zijn geweest maar zo heb ik het toen niet ervaren. Ik vond het heel normaal dat er ineens een ander meisje bij ons in huis woonde dat maar vier maanden jonger was dan ik. Ik ontfermde mij over haar en zo raakte zij al heel gauw gewend aan het leven in Nederland. We groeiden op als vriendinnen met dezelfde hobbies en dezelfde vriendinnengroep. Nu hebben wij nog steeds bijna dagelijks contact via Whatsapp en kunnen we terugkijken op een mooie jeugd met leuke herinneringen.