Brieven schrijven, wie doet dit nog?

Wie schrijft er tegenwoordig nog echte brieven? Maar weinig mensen denk ik. In dit digitale tijdperk gaat de meeste communicatie via e-mail of sms’jes, snel en makkelijk, maar ook minder persoonlijk. Ik vind niets zo leuks als dat er een handgeschreven brief op mijn deurmat ligt.

Op dit moment heb ik vijf penvriendinnen. Met twee van hen schrijf ik al ruim tien jaar! We hebben elkaar nog nooit in ‘real life’ gezien maar we kennen elkaar heel erg goed. Gemiddeld een keer per maand sturen we elkaar post. Dit kan een uitgebreide brief zijn maar ook weleens een kaartje. Ik heb een hele lade vol met briefpapier, enveloppen, stickers, tape en kaartjes. Deze spullen bestel ik bij webwinkels zoals postpapierenzo.nl of lettersets.com.

Echte post is veel leuker

Het zou mooi zijn als we elkaar vaker een echte brief of kaart gaan sturen. Hiervoor hoef je echt niet creatief te zijn en het kost niet veel tijd. Je kunt iemand zo blij maken met een verrassing in de brievenbus.

Hoe vind je nu een penvriend of -vriendin? Je kunt bijvoorbeeld gaan schrijven met familie of vrienden die ver weg wonen en die je niet zo vaak ziet. Maar er zijn ook veel sites waarop je een oproepje kunt plaatsen of kunt reageren op een oproep van anderen. Voorbeelden zijn: postpapierenzo.nl, lettersets.com, penvrienden.nl of snail-mail.nl.  Meer mensen dan je denkt willen weer ouderwets brieven schrijven!

Postcrossing

Een leuke variant op brieven schrijven is Postcrossing. Hier kun je kaarten sturen naar mensen van over de hele wereld. Als je kaart is aangekomen op de bestemming registreert de ontvanger de kaart met het speciale ID-nummer dat je er altijd op moet vermelden. Iemand krijgt dan jouw adres. Voor je het weet heb je je prikbord volhangen met kaarten uit alle windstreken!


Beginnen met schrijven? Zo doe je dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *